Quantcast
Μιλιέτ: Γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Άγκυρα για έρευνες μεταξύ Κύπρου και Κρήτης - enikonomia.gr
share

Μιλιέτ: Γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Άγκυρα για έρευνες μεταξύ Κύπρου και Κρήτης

δημοσιεύτηκε:

Άδεια από την Τουρκία για να διεξάγει έρευνες στην περιοχή μεταξύΚρήτης και Κύπρου, ζήτησε γερμανικό ερευνητικό σκάφος, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ».

Συγκεκριμένα, με τίτλο “Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο”, η τουρκική εφημερίδα, αναφέρει ότι γερμανικό πλοίο ζήτησε άδεια από την Τουρκία, κι όχι από την Ελλάδα ή την Κύπρο, προκειμένου να διεξάγει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου μέχρι την Κρήτη.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, η “Μιλιέτ” γράφει ότι το πλοίο “Maria S. Merian”, που ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας, ζήτησε άδεια από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να κάνει έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και για το λόγο αυτό η Άγκυρα προέβη σε σχετικές NAVTEX.

H Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX, για μια περιοχή μήκους 580 χλμ. και πλάτους 25 χλμ., σε ένα πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (από τα ανοιχτά της Πάφου, στην Κύπρο μέχρι τα ανοιχτά της Κρήτης).

Η NAVTEX εκδόθηκε από την Άγκυρα, προκειμένου να εξυπηρετήσει το γερμανικό πλοίο, όπως γράφει η “Μιλιέτ”, προσθέτοντας ότι εκδόθηκε και δεύτερη NAVTEX από την Τουρκία για θαλάσσια περιοχή 25 χλμ. νοτίως της Κρήτης.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι μπορεί – εξαιτίας των ΝΑVTEX που εκδίδει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα για τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, εμποδίζοντας και το ιταλικό γεωτρύπανο της ΕΝΙ να διεξάγει έρευνες – η Ελλάδα και η Κύπρος να παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες, όμως το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες σε αυτή την περιοχή.

Σύμφωνα με τη “Μιλιέτ” η Τουρκία έδωσε τη σχετική άδεια στο γερμανικό πλοίο, προκειμένου να κάνει έρευνες για την θερμοκρασία, την αφαλάτωση και το νερό.

Το πλοίο, το πρωί της Τρίτης, ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην Κρήτη σύμφωνα με το ant1news.gr.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.