Quantcast
Τσίπρας: Θα στηρίξετε την εθνική διαπραγμάτευση ή θα είστε φερέφωνα; - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Θα στηρίξετε την εθνική διαπραγμάτευση ή θα είστε φερέφωνα;

δημοσιεύτηκε:

Σε σύγκρουση κορυφής εξελίσσεται η συζήτηση στη Βουλή για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που πήρε πρώτος το λόγο, ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη και επίπονη, αλλά καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας.

«Δεν υπάρχει μυστική διπλωματία» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στα όσα είπε για τις διαπραγματεύσεις. «Η λαϊκή εντολή είναι να μην κάνουμε βήμα πίσω. Θα την υπηρετήσουμε ως το τέλος» ανέφερε.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός, επιτέθηκε κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, τονίζοντας:

Το περιβάλλον  ήταν ναρκοθετημένο. Παραλάβαμε μια χώρα, η οποία δεν ήταν στο χείλος το γκρεμού, αλλά βαθιά πεσμένη σ’ αυτόν. Η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε για πλεόνασμα. Αλλά ήταν  2, 7 δισ. λιγότερα από όσα έλεγαν προεκλογικά. Το ταμειακό έλλειμμα ήταν 2,5 δισ. Ακόμα και ο νόμος για τις 100 δόσεις ήταν ελλιπής.  Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «κάποιοι είχαν φροντίσει για την ασφυξία, δεν ήταν τυχαία. Παρόλα αυτά φθάσαμε σε συμφωνία ορόσημο της 20ης Φεβρουαρίου.»

«Απευθύνω ευθέως το ερώτημα», είπε ο κ., Τσίπρας, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Θα στηρίξετε την εθνική διαπραγμάτευση ή θα συνεχίσετε να είστε φερέφωνα»

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.