Quantcast
Τσίπρας: Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό, όχι άνευ όρων συνθηκολόγηση - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό, όχι άνευ όρων συνθηκολόγηση

δημοσιεύτηκε:

«Ο άλλος δρόμος  της διαπραγμάτευσης είναι η άνευ όρων συνθηκολόγηση» ανέφερε συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση: «Επιδιώκουμε έντιμο συμβιβασμό όχι όμως άνευ όρων συνθηκολόγηση».

Απαντώντας στις κατηγορίες, ότι η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί ένα τρίτο μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ας μας πουν σήμερα Σαμαράς και Θεοδωράκης. Είναι μνημόνιο ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ή άρνηση να αυξήσουμε τον ΦΠΑ; Να το ξεκαθαρίσω σε οικονομικά συμφέροντα και πολιτικά κέντρα. Το Μνημόνιο ανήκει στην ιστορία. Δεν έχουμε δεσμεύσεις. Αντλούμε τη δύναμη από το λαό.»

Συνεχίζοντας την επίθεση προς την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας είπε: «Γιατί ξεχάσατε κύριε Σαμαρά τη μνημονιακή υποχρέωση για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες; Γιατί ξεχάσατε τη λίστα Λαγκάρντ; Μόνο δέκα αιτήματα συνδρομής για φοροφυγάδες κατατέθηκαν στην Ελβετία. Ακόμη και η Καγκελαρία έθεσε το θέμα γιατί δεν υπήρξε συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις».

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στη Γερμανία και τις συζητήσεις με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρωθυπουργός τόνισε: « Είπαμε απαγορευμένες λέξεις, όπως Siemens,  πολεμικές αποζημιώσεις, κατοχικό δάνειο μέσα στο Βερολίνο. Αλήθεια έπρεπε να τα πω αυτά κύριε Σαμαρά στην κυρία Μέρκελ ή έπρεπε να πω ουδείς αναμάρτητος;”

Τέλος, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Καλώ την αντιπολίτευση να συστρατευθεί, να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, μια προσπάθεια που δεν αναλογεί σε μια παράταξη».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.