Quantcast
Φλαμπουράρης: Τα «κλειδιά» της χώρας θα περάσουν στα χέρια της κυβέρνησης μετά τον Αύγουστο - enikonomia.gr
share

Φλαμπουράρης: Τα «κλειδιά» της χώρας θα περάσουν στα χέρια της κυβέρνησης μετά τον Αύγουστο

δημοσιεύτηκε:

Τα «κλειδιά» της χώρας μας θα βρίσκονται στα χέρια της κυβέρνησης μετά τον Αύγουστο 2018, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης,αναφερόμενος στην επόμενη μέρα της Ελλάδας

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Φλαμπουράρης επεσήμανε ότι, είναι απλό πράγμα να μην εποπτεύεται η νομοθέτηση και το ταμείο μιας χώρας; Aυτό θα αλλάξει» (σ.σ. μετά τον Αύγουστο). Θα χαλαρώσουν οι δεσμεύσεις, δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμένουν αλλά τα ‘κλειδιά’ της χώρας θα έρθουν στα χέρια της κυβέρνησής της».

Εν συνεχεία είπε «δεν πιστεύω ότι κανένας Έλληνας νοσταλγεί πια τις πλαστές ευημερίες της μεταπολίτευσης. Βεβαίως διεκδικεί να βελτιώσει τη ζωή του και να ευημερήσει και καλά κάνει.Το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά μιας αισθητής καλυτέρευσης».

Ως ο υπουργός που πήρε πάνω του τη «μάχη» με την καθημερινότητα, ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε ότι είναι «πολύ ικανοποιημένος» γιατί «η ‘Καθημερινότητα’ κερδίζει το στοίχημα της στήριξης του πολίτη απέναντι στον γραφειοκρατικό κυκεώνα του Δημοσίου κερδίζοντας καθημερινά και την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων πολιτών».

Επιπλέον περιέγραψε τα «πρέπει» της νέας αναπτυξιακής φάσης στην οποία εισέρχεται η χώρα ενώ ζητά «να τελειώνουμε με αυτήν την παραδοσιακή “ανταγωνιστικότητα” βορείων και νοτίων, που μόνο αρνητικά λειτουργεί και, βεβαίως, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη του αύριο».

Ενώ όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με το Βόρειο γείτονά μας, περιέγραψε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ως «μαχητική αλλά και συνετή. Ελπίζω, η ΠΓΔΜ να αντιληφθεί την ιστορική ευκαιρία που της δίδεται για να προχωρήσει ως χώρα. Είναι νομίζω στο χέρι της πλέον».

Τέλος αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία λέγοντας ότι, μετά την πρόσφατη ευρωτουρκική Σύνοδο, «ενώ βγήκαμε κερδισμένοι στη Βάρνα φαίνεται ότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για μια δίκαιη και ασφαλή διευθέτηση των σχέσεων μας με τη γείτονα και φίλη χώρα».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.