Quantcast
Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Θα επιλυθούν τα όποια επιμέρους προβλήματα και θα προχωρήσει μέσα στο 2018 η επένδυση στο Ελληνικό - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης στον Realfm 97,8: Θα επιλυθούν τα όποια επιμέρους προβλήματα και θα προχωρήσει μέσα στο 2018 η επένδυση στο Ελληνικό

δημοσιεύτηκε:

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Πρόωρο να καταφεύγουμε σε προβλέψεις. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οι εξελίξεις τρέχουν και επηρεάζουν και την οικονομία. Εννοώ ότι η ελληνική οικονομία οδηγείται στην έξοδο από το πρόγραμμα, από το τρίτο μνημόνιο, με έναν τρόπο ασφαλή και αυτό βεβαίως θα έχει την αντανάκλαση του και στην πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών. Με αυτή την έννοια νομίζω ότι προβλέψεις αυτές θα αναθεωρηθούν τους επόμενους μήνες επί τα βελτίω λόγω των ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων” δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

“Χρειάζονται και παρεμβάσεις που να αξιοποιούν το θετικό Momentum, το οποίο δημιουργείται για την ελληνική οικονομία” συμπλήρωσε.

“Η υλοποίηση της επένδυσης του Ελληνικού έχει δρομολογηθεί. Έχει μπει σε μια σειρά, η οποία νομίζω είναι ανεπίστρεπτη. Θα επιλυθούν τα όποια επιμέρους προβλήματα και θα προχωρήσει μέσα στο 2018 η συγκεκριμένη επένδυση, που πράγματι έχει μεγάλη υλική και συμβολική αξία για το επενδυτικό κλίμα. Από εκεί και πέρα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι βλέπουμε τους τελευταίους μήνες εντατική παρουσία και ενεργό συμμετοχή διεθνών ομίλων στη χώρα μας που επιδιώκουν να αποκτήσουν ή να ενισχύσουν την επενδυτική τους δραστηριότητα στην Ελλάδα” είπε ο κ. Χαρίτσης.

“Είναι απολύτως σαφές ότι χρειάζονται μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Είναι πολύ σημαντική η συζήτηση που γίνεται τώρα και είναι ένα από τα στοιχεία που θα καθορίσουν και την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, είναι η συζήτηση για το χρέος. Με τα μέτρα που ευελπιστούμε και όλα τα δεδομένα αυτό δείχνουν ότι θα ληφθούν με την ολοκλήρωση σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιλύσουμε το βασικό δομικό πρόβλημα της οικονομίας” τόνισε.

“Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που ο ρόλος όλων είναι πιο ξεκάθαρος, από ότι λίγους μήνες πριν. Είναι απολύτως σαφές όχι μόνο στο ΔΝΤ, αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους και θεσμούς ότι η λήψη μέτρων για το ελληνικό χρέος είναι απαραίτητη. Το κρίσιμο είναι να ληφθούν αυτά τα μέτρα που θα διευκολύνουν και θα δίνουν έναν καθαρό ορίζοντα σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Η εξαγορά του χρέους είτε ολόκληρη είτε σε ένα μεγάλο ποσοστό του ΔΝΤ από τον ESM μπορεί να είναι ένα και αυτό ένα από τα μέτρα σε συνδυασμό με την επιμήκυνση των επιτοκίων” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.