Quantcast
Τι αποφάσισε το ΚΥΣΚΟΙΠ για τη στήριξη της Νέας Γενιάς - enikonomia.gr
share

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΚΟΙΠ για τη στήριξη της Νέας Γενιάς

δημοσιεύτηκε:

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Προγράμματος και του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου για την Ελλάδα του 2030, με τη συγκρότηση για πρώτη φορά Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, η Νεολαία αποκτά κεντρική θέση, με στόχο να καταστεί πρωταγωνιστής της επόμενης ημέρας για τη χώρα, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) για τη Νέα Γενιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.:

· Ενέκρινε το πλαίσιο της Στρατηγικής «Νεολαία ‘17-‘27», που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου. Η Στρατηγική αναπτύσσεται σε 7 πυλώνες-στόχους για την εδραίωση συνθηκών αυτονομίας και ισότητας των νέων:

– Προσιτή και ποιοτική εκπαίδευση – κατάρτιση – μαθητεία

– Προαγωγή της ανεξαρτησίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή

– Αξιοπρεπής εργασία και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας

– Υγεία, πρόνοια και ευεξία

– Ενίσχυση της συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή

– Μείωση ανισοτήτων

– Πόλεις φιλικές στους νέους και δημογραφική ανανέωση της υπαίθρου

Οι πυλώνες-στόχοι διαπερνώνται από τις οριζόντιες προτεραιότητες για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, συμμετοχή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και άρση εμποδίων πρόσβασης και ένταξης που αντιμετωπίζουν ειδικές ομάδες πληθυσμού.

· Αποφάσισε τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως φορέα συντονισμού, υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης της Στρατηγικής, στη βάση της εισήγησης του αρμόδιου Υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου.

· Δρομολόγησε τη διοργάνωση θεματικού συνεδρίου για τη Νέα Γενιά, σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη. Στην ανοιχτή αυτή και συμμετοχική διαδικασία κοινωνικής διαβούλευσης, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν οι εξειδικευμένες πολιτικές και δράσεις που το κάθε Υπουργείο αναλαμβάνει, στο πλαίσιο της Στρατηγικής «Νεολαία ‘17-‘27».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.