Quantcast
Ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας στον ΑΝΤ1 για το Σκοπιανό και τις τουρκικές προκλήσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας στον ΑΝΤ1 για το Σκοπιανό και τις τουρκικές προκλήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ώστε οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας, Γιάτσεκ Τσαπούτοβιτς, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Είμαστε πολύ υπέρ της διεύρυνσης της ΕΕ προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Δικαιούνται να προσβλέπουν σε ένταξη στην ΕΕ, ασφαλώς υπάρχουν κάποια προβλήματα και εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ κάποιων από αυτά αλλά οφείλουμε να αναζητήσουμε κάποια λύση και να τους εντάξουμε στην ΕΕ. Η προοπτική λίγων ετών θα ήταν η άριστη” είπε μεταξύ άλλων ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και στο ότι η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί τις φυσικές πηγές της ΑΟΖ της απάντησε: “Νομίζω ότι πρόκειται για πρόβλημα Διεθνούς Δικαίου, καθώς εμπλέκονται δικαιώματα κρατών και ασφαλώς η Κύπρος πρέπει να έχει το δικαίωμα εξόρυξης αυτών των πηγών. Και ο μόνος τρόπος είναι να διαπραγματευθεί με την Τουρκία και να βρουν λύση, η οποία να ικανοποιεί επίσης και την Τουρκία. Είμαστε υπέρ της εγγύησης της ενεργειακής ασφάλειας για την Κεντρική Ευρώπη και αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις πηγές που συμβάλουν, οπότε υποστηρίζουμε με αυτή την έννοια την Κύπρο”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.