Quantcast
New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να «σοβαρευτεί» - enikonomia.gr
share

New York Times: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να «σοβαρευτεί»

δημοσιεύτηκε:

Σε άρθρο του ο Ντίξον επισημαίνει ότι ο κίνδυνος της χρεωκοπίας θα επανέλθει στα τέλη του Απρίλη εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τότε

Σε μία αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας έπειτα από τη διαβεβαίωση της Κυβέρνησης ότι θα καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την ερχόμενη Πέμπτη προχώρησε με άρθρο του στους New York Times o δημοσιογράφος Hugo Dixon.

«Η πιθανότητα της χρεωκοπίας έχει απομακρυνθεί προς το παρόν μετά από την επιβεβαίωση εκ μέρους του Γιάνη Βαρουφάκη, Υπουργού Οικονομικών της χώρας, ότι η Ελλάδα θα καταβάλλει τη δόση που οφείλει στο ΔΝΤ», αναφέρει ο Dixon επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος κίνδυνος θα επανέλθει στα τέλη του Απρίλη εάν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις μέχρι τότε.

Σύμφωνα με τον Dixon, η ελληνική Κυβέρνηση έχει πλέον εξαντλήσει τις τεχνικές της για να βγάζει «από τη μύγα ξύγκι» ενώ έχει σπαταλήσει και τους δυόμισι μήνες που βρίσκεται στην εξουσία κάνοντας «κήρυγμα» στους δανειστές της, στέλνοντάς τους μπερδεμένα μηνύματα αναφορικά με την πρόθεση της να χρεοκοπήσει και παρουσιάζοντας «ερασιτεχνικά» σχέδια μεταρρυθμίσεων.
Τώρα όμως η Κυβέρνηση πρέπει «να σοβαρευτεί», υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, εκτός εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πραγματικά πρόθυμος να βγάλει τη χώρα από το Ευρώ.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να δείξει πυγμή, έστω κι αν υπάρξει κάποιο πολιτικό κόστος στην πατρίδα του ως αποτέλεσμα της εφαρμογής αντιλαϊκών μέτρων. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος η κυβέρνηση να συνεχίσει να εισπράττει χρήματα, να μιλά με αντιφάσεις και παρ’ όλα αυτά τα χρεοκοπήσει τον Ιούνιο, αν δεν εξασφαλίσει μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία στα μέτρα της», προσθέτει ο Dixon.

Όσον αφορά στα θέματα που πιστεύει ο δημοσιογράφος ότι πρέπει να επικεντρωθούν οι δύο πλευρές για την επίτευξη μίας συμφωνίας, αυτά περιλαμβάνουν τις συντάξεις, τη φορολογία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.