Quantcast
Παππάς στον Realfm 97,8: Το Μακεδονικό δεν είναι νανογιλέκα να τα πουλάει ο κ. Άδωνις από την τηλεόραση - enikonomia.gr
share

Παππάς στον Realfm 97,8: Το Μακεδονικό δεν είναι νανογιλέκα να τα πουλάει ο κ. Άδωνις από την τηλεόραση

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Αναφορικά με το περιστατικό με τον βουλευτή της Χ.Α., Κ. Μπαρμπαρούση απάντησε ότι “Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να υψώσουν ένα ατσάλινο τείχος απέναντι σε αυτές τις λογικές και στις λογικές που λένε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κυβερνά, να πολιτεύεται και να διαπραγματεύεται εν ονόματι της χώρας. Το πολίτευμα μας και η Δημοκρατίας μας είναι ισχυρή και θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις αυτή την ισχύ να την επιβεβαιώνουν και να την ενισχύουν περισσότερο. Είναι πραγματικά αποκαλυπτική στάση της Χρυσής Αυγής μέσα στο κοινοβούλιο και αυτό θα πρέπει να το ζυγίσουν και όλοι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ευαισθησίες, οι οποίοι έχουν κινητοποιηθεί στο παρελθόν για το Μακεδονικό θέμα και θέλουν να κινητοποιηθούν και να μην επιτρέψουν σε τέτοιου τύπου λογικές να ανθήσουν μέσα στις όποιες απόλυτα θεμιτές και αυτονόητες για μια Δημοκρατία διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις, που θα γίνουν. Αυτό είναι το κρίσιμο, και θέλω να καλέσω όλες τις πολιτικές δυνάμεις με φειδώ να χρησιμοποιούν τοποθετήσεις του τύπου ότι αυτή η κυβέρνηση δεν δικαιούται να διαπραγματεύεται, το αν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο ή δεν υπάρχει, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να διαπιστωθεί”.

“Στη ΝΔ τελειώνουν τα αφηγήματα και τα πυρομαχικά, η ΝΔ έχει πολιτευτεί με την υπόσχεση της καταστροφής στην οικονομία, η οποία δεν ήρθε ποτέ, με την υπόσχεση ότι θα εκτραπεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα, με τους απολύτως ψευδείς ισχυρισμούς ότι η δική μας κυβέρνηση συνοδεύεται από αύξηση της ανεργίας, ενώ η πορεία είναι αντίστροφη. Και καθώς η φαρέτρα αυτή αδειάζει κάνει μια θεαματική μετατόπιση από την πολιτική που έχει υποστηρίξει στο Μακεδονικό, εδώ και δύο δεκαετίες, και σφιχταγκαλιάζει τη λογική της ακραίας δεξιάς φράξιας, η οποία αυτή τη στιγμή κατισχύσει πολιτικά και ιδεολογικά επάνω στην ηγεσία της για να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση” ανέφερε.

“Η πλειοψηφία των βουλευτών στηρίζει αυτή την κυβέρνηση, πράγμα που θα αποδειχθεί και αύριο στην ψηφοφορία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση, υπουργός Εξωτερικών και η κυρίαρχη ελληνική Βουλή, όπως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα επικυρώσει και με μεγάλη πλειοψηφία την ολοκλήρωση της συμφωνίας” τόνισε.

“Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να κάνει πρόταση μομφής εναντίον της πολιτικής που άσκησε ο πατέρας του, δηλαδή αν ήταν ο πατέρας του Πρωθυπουργός αυτό το χρονικό διάστημα θα τον ανέτρεπε μαζί με τον κ. Σαμαρά” συμπλήρωσε.

“Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πει η ΝΔ ποιο όνομα προκρίνει, να το πει σκεπτόμενη βεβαίως ότι έχει υπάρξει κυβέρνηση και έχει προτείνει συγκεκριμένα ονόματα. Δεν θα κρυφτεί τίποτα. Θα είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση στη Βουλή” είπε ο κ. Παππάς.

“Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα με υποκρισία και ψεμματάκια. Το Μακεδονικό δεν είναι νανογιλέκα να τα πουλάει ο κ. Άδωνις από την τηλεόραση” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.