Quantcast
Διαδικασίες εξπρές από τον Ζόραν Ζάεφ - Προχωρά τη συμφωνία παρά το "αντάρτικο" προέδρου-αντιπολίτευσης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Διαδικασίες εξπρές από τον Ζόραν Ζάεφ – Προχωρά τη συμφωνία παρά το “αντάρτικο” προέδρου-αντιπολίτευσης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με διαδικασίες εξπρές προχωρά ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ τη συμφωνία για το Σκοπιανό παρά το ”αντάρτικο” του πρόεδρου Γκιόργκι Ιβάνοφ και της αντιπολίτευσης.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Ant1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης , μπαίνει στην ολομέλεια της Σκοπιανής Βουλής.

Είναι πάρα πολύ γρήγορες οι διαδικασίες ,καθώς την Τρίτη μέσα σε έξι ώρες έγιναν τα δύο βασικά στάδια. Εισηγήθηκε το σχέδιο της συμφωνίας στη Βουλή ο Ντιμιτρόφ, πήρε το ”ναι” για γρήγορες διαδικασίες και το πέρασε από την επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων. Ήταν γρήγορες οι διαδικασίες γιατί το VMRO (το κόμμα της αντιπολίτευσης) αποχώρησε. Υπάρχει το ερώτημα αν θα παραβρεθεί την Τετάρτη στην ολομέλεια.

Προεξοφλείται ότι θα πάρει την πλειοψηφία, δεν πρόκειται να κολλήσει και επομένως ο αστάθμητος παράγοντας παραμένει ο Ιβάνοφ. Το ζητούμενο είναι να ασκήσει γρήγορα το βέτο του ώστε πριν τη Δευτέρα που είναι το συμβούλιο γενικών υποθέσεων να ψηφίσει ξανά η Βουλή και να μην μπλοκαριστεί η συμφωνία.

Θεωρείται ότι και με την πρώτη ψηφοφορία που θέλουν να έχει υψηλή συγκέντρωση Βουλευτών, θα δοθεί το σήμα και δεν θα υπάρξει κάποιο μπλόκο.

Το επόμενο πολιτικό στοίχημα για τον κ. Ζάεφ είναι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το Σεπτέμβριο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το δελτίο ειδήσεων του Ant1:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.