Quantcast
Τι αναφέρει το έγγραφο της Παπανάτσιου για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ - enikonomia.gr
share

Τι αναφέρει το έγγραφο της Παπανάτσιου για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ

δημοσιεύτηκε:

Δε θα θιγεί καμία θέση υπηρεσιακού υπαλλήλου από τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ, είπε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα
Παπανάτσιου καταθέτοντας το σχετικό έγγραφο στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, το έγγραφο αυτό αναφέρει τα εξής:

“Η δομή και λειτουργία των υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε, μεταξύ των οποίων και οι Δ.Ο. Υ, τελούν υπό διαρκή μελέτη, προκειμένου αυτή να επιτύχει τον σκοπό και την αποστολή της, και να καταπολεμήσει φαινόμενα φοροαποφυγής, φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, εξετάζονται η προώθηση και υποστήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών, η εντατικοποίηση των ποιοτικών ελέγχων, αλλά και η προώθηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Δ.Ο.Υ., έτσι ώστε να εξοικονομούνται ανθρώπινοι πόροι προς αυτή την κατεύθυνση, με σωστό και σαφή καταμερισμό εργασιών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Θα πρέπει σαφώς να σημειωθεί ότι οι οποιεσδήποτε τυχόν συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ θα γίνουν μετά από συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
Είναι βέβαιο δε, ότι δε θα θιγεί καμία θέση υπηρεσιακού υπαλλήλου, κάνοντας παράλληλα το καλύτερο δυνατό προκειμένου για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργανωτική δομή και λειτουργία των υπηρεσιών προς το κοινό όφελος των πολιτών βάσει μελετημένου επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι εν λόγω συγχωνεύσεις όταν δρομολογηθούν θα συνυπολογίσουν δεδομένα αλλά και διορθωτικές κινήσεις που αφορούν στο κλείσιμο των Δ.Ο.Υ προ τετραετίας, που πραγματοποιήθηκαν αυθαίρετα, χωρίς μελέτη και με μοναδικό σκοπό τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.