Quantcast
Επίτροπος Ε.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή: Χρειάζονται ετήσιες επενδύσεις 379 δισ. ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος - enikonomia.gr
share

Επίτροπος Ε.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή: Χρειάζονται ετήσιες επενδύσεις 379 δισ. ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος

δημοσιεύτηκε:

Η χρηματοδότηση «πράσινων» επενδύσεων και «πράσινων» θέσεων εργασίας μέσω και του προγράμματος InvestEU, στο οποίο Εισηγητής (Rapporteur) της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ορίστηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Κ. Αγοραστού με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια Miguel Arias Cañete τους στο περιθώριο της 130ης ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτούνται επενδύσεις 379 δις ευρώ ετησίως για την περίοδο 2021-30», ανέφερε ο κ. Cañete, ο οποίος χαρακτήρισε «κομβικής σημασίας» τον ρόλο των Περιφερειών «για ένα ισχυρό και διαφανές πλαίσιο διακυβέρνησης προκειμένου να υλοποιηθεί η Συμφωνία του Παρισιού ώστε ο πλανήτης να επανέλθει στην τροχιά για τη διατήρηση της αύξησης της θερμοκρασίας κάτω από 2 °C».

«Για να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα η υπερθέμανση του πλανήτη, απαιτείται μια προσέγγιση πολυεπίπεδης και πολυσυμμετοχικής διακυβέρνησης με επισημοποίηση του ρόλου των Περιφερειών προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δράσης τους για το κλίμα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, επισήμανε στον Επίτροπο της ΕΕ ότι «στις Περιφέρειες της Ελλάδας στηρίζουμε έμπρακτα το περιβάλλον και την τοπικές κοινωνίες με «πράσινες» θέσεις εργασίας και νέες χρηματοδοτήσεις για «πράσινα» έργα» και τόνισε την αναγκαιότητα να αναδειχθεί μια νέα «πράσινη» γενιά στην Ελλάδα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.