Quantcast
Νέα κόντρα Σκουρλέτη - Πατούλη στον Realfm 97,8 - enikonomia.gr
share

Νέα κόντρα Σκουρλέτη – Πατούλη στον Realfm 97,8

δημοσιεύτηκε:

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη,που ξεκίνησε χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Κλεισθένης», αυτή την φορά στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι “πρέπει να μας πει ο κ. Σκουρλέτης γιατί χρωστάει, ενώ έχει εισπράξει από τους Έλληνες, 40 εκατομμύρια και δεν τα έχει αποδώσει στην ΚΕΔΕ, βάση του νόμου” και συμπλήρωσε “υπήρξε μια αυτοδιοικητική καμπάνια, που δεν αφορούσε εμένα, αφορούσε την αυτοδιοίκηση της χώρας και θα έλεγα με επαίσχυντο τρόπο ο υπουργός, χάνοντας την ψυχραμία του προφανώς, άρχισε σε άσχετο χρόνο ενώ μιλούσα, διακόπτοντας τον ομιλητή, είπε προφανώς ψέμα ότι το χρησιμοποίησα για προσωπική προβολή”.

“Δηλαδή όταν ο Πρωθυπουργός βγαίνει στα σποτάκια στην τηλεόραση και κάνει αναγγελίες, μας έχει πει πόσα έχει στοιχίσει αυτό σαν προπαγάνδα, στον Έλληνα φορολογούμενο;” είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

“Ένας υπουργός Εσωτερικών που θέλει να κάνει μια μεταρρύθμιση πρέπει να απαντά σοβαρά στα ερωτήματα που τίθενται. Συζητάγαμε δύο χρόνια με τον κ. Σκουρλέτη για να φέρει την απλή αναλογική και τίποτε άλλο επί της ουσίας;” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:



Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη συνέντευξή του ανέφερε ότι “Ο κ. Πατούλης αντιπροσωπεύει όλο αυτό το αυτοδιοικητικό κατεστημένο, το οποίο φοβάται αυτή τη δημοκρατική, εκσυγχρονιστική ανατροπή που πάει να γίνει. Διότι αυτό πηγαίνει με μία εντελώς διαφορετική λογική διακυβέρνησης των δήμων, πηγαίνει με την κουλτούρα των συνθέσεων, των συναινέσεων, σημαίνει ότι πρέπει να κατεβάζεις μια θετική πρόταση ακόμα κι αν είσαι στην αντιπολίτευση για την επίλυση των τοπικών ζητημάτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων προυποθέτει ότι δύο τρεις μεγάλοι συνδυασμοί θα πρέπει να συνδιοικούν στη βάση ενός κοινού προγράμματος. Αυτό για τα ελληνικά δεδομένα ναι είναι τομή, αλλά είναι θετική τομή”.

“Δεν είναι όλοι στην ίδια πλευρά. Την στάση ότι δεν συζητάμε στη βάση αυτού του νομοσχεδίου, πάρτε το πίσω, είναι μόνο το 30% από τους 325 δήμους την υιοθέτησαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, άλλο ένα 40% είπε να το πάτε αργότερα και να το συζητήσουμε και άλλο ένα 30% έκανε κάποιες προτάσεις αλλαγής σε διάφορα σημεία. Αλλά οι αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο οι εκλεγμένοι δήμαρχοι, είναι και αυτοί που συμμετέχουν στα δημοτικά συμβούλια, επικεφαλής παρατάξεων και τοπικές κοινωνίες, εκεί θεωρώ έχουμε απόλυτη συναίνεση στην απλή αναλογική” τόνισε.

Ερωτηθείς για την χθεσινή του αναφορά ότι ο κ. Πατούλης χρησιμοποίησε 300.000 ευρώ για προσωπική προπαγάνδα απάντησε ότι “εγώ αναφέρθηκα χθες και έθεσα ένα ερώτημα: μπορούμε τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων, γιατί σε αυτά αναφερόταν ο κ. Πατούλης, λες και είναι δικά του, ιδιοκτήσίας του ας πούμε, να τα σκορπάμε για να κάνουμε φυλλάδια ιλουστρασιόν και σποτάκια, όπως βάζει σε όλα τα ραδιόφωνα, με αντικυβερνητική διάσταση; Να κάνει αντικυβερνητική πολιτική; Η ΚΕΔΕ δεν είναι η παράταξή του. Διαχειρίζεται κάποιο χρήμα, δημόσιο από το υπουργείο Εσωτερικών. Όταν ανέλαβε ο κ. Πατούλης την ΚΕΔΕ το 2014 είχε 26 εκατομμύρια αποθεματικό. Δεν ξέρω πόσα έχει τώρα. Ανώνυμες καταγγελίες υπάρχουν, αλλά δεν μπορώ να τις υιοθετώ άκριτα. Λέω ότι πολιτικά δεν έχω δει κανέναν άλλον, να ξοδεύει 300 χιλιάρικα σε διαφημιστικό χρόνο για να κάνει προσωπική προβολή”.

“Παντού βλέπω τον κ. Πατούλη, στα συλαλλητήρια, στα γκαλά, τον βλέπω στη Νέα Υόρκη, τον βλέπω στον Ιατρικό Σύλλογο, με την αυτοδιοίκηση δεν ξέρω πότε ασχολείται. Αυτό όλο δείχνει ένα προφίλ του ανδρός” συμπλήρωσε.

“Υπάρχει μια προσωπική στρατηγική, έτσι ώστε να αποσπάσει την συγκατάθεση του αρχηγού της ΝΔ για να είναι υποψήφιος” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:


Σε νέα παρέμβασή του μετά τη συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη, ο Γιώργος Πατούλης ανταπάντησε ότι “καταλάβατε ότι ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος συνηθίζει πάντα να μιλάει μόνος του και να λέει και ψέματα, γιατί αυτά που είπε είναι ψέματα, τη διαδικασία της αυτοδιοίκησης την ονόμασε προσωπική προβολή. Η διαδικασία, την οποία σας ανέφερα με ποιον τρόπο διαφημίζεται και προπαγανδίζει η κυβέρνηση, θα πρέπει να μας πει πόσα έχει χαλάσει ο κ. Σκουρλέτης. Όσον αφορά τα αποθεματικά, σας είπα και πριν, τα εκατομμύρια, που έπρεπε να έχει δώσει από τους παρακρατηθέντες φόρους από τους Έλληνες, δεν τα έχει δώσει ο κ. Σκουρλέτης στην αυτοδιοίκηση, τα κρατάει. Τα ψέματα που είπε για τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, που είναι αντίθετοι για τον Κλεισθένη. Όσον αφορά το Μαρούσι, ξέρει ποιον έχει δήμαρχο. Ο κ. Σκουρλέτης έπρεπε να πει πόσες φορές έχει εκλεγεί. Εμείς έχουμε εκλεγεί με απόλυτη πλειοψηφία 3 φορές, όλοι οι δήμαρχοι μας έβγαλαν με 53-54% και φοβάμαι ότι ο κ. Σκουρλέτης με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα πράγματα, θα συμπαρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ανυποληψία όλης της τοπικής κοινωνίας”.

“Τα αποθεματικά όταν δεν δίνει αυτά που εισπράττει για να μπορέσει να διοικηθεί όλο το όργανο. Έχει στραγγαλίσει την αυτοδιοίκηση. Δεν μας απαντάει γιατί κάνει παρακράτηση των πόρων της αυτοδιοίκησης και δεν τα διαθέτει στην ΚΕΔΕ. Ο κ. Σκουρλέτης φέρει βαρύτατες ευθύνες, για αυτό που έρχεται στις τοπικές κοινωνίες, αυτός ο λαϊκισμός τον έχετε διαπιστώσει. Η ΚΕΔΕ λειτουργεί όπως λειτουργούσε όλα τα χρόνια, πριν από εμάς, παρά το ότι η σημερινή κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί μέσα στη μονοκρατορία και με αυτόν τον αυταρχισμό, δεν κάνει διάλογο ο κ. Σκουρλέτης, θέλει μόνο να μιλάει σαν να είναι κομματικό ακροατήριο” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.