Quantcast
Φάμελλος στον Realfm 97,8: Ποτέ η κυβέρνηση δεν είπε ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη - Ίσως η συγγνώμη μας είναι τα έργα για να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό - enikonomia.gr
share

Φάμελλος στον Realfm 97,8: Ποτέ η κυβέρνηση δεν είπε ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη – Ίσως η συγγνώμη μας είναι τα έργα για να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό

δημοσιεύτηκε:

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

“Δεν μπορώ να γνωρίζω αν υπάρχει ή όχι σχέδιο εκκένωσης, δεν έχω ούτε τον θεσμικό ρόλο ούτε τις γνώσεις. Ήμουν εκεί εχθές και προχθές, προσπαθούμε να βρούμε τη λύση στα άμεσα προβλήματα. Πρέπει να σας πω ότι σήμερα ήδη εγκαταστάθηκαν τα συνεργεία για να κόψουν τα δέντρα, θέλουμε να γίνει η απομάκρυνση των καμένων με μεγάλη ασφάλεια. Μπορώ να σας πω έχοντας γνώση των σχεδίων των οικισμών, είναι εκτός σχεδίου, δεν έχει σχεδιασμό δρόμων, δεν έχει σχεδιασμό υποδομών, δεν έχει πεζοδρόμια, δεν έχει χώρους συνάθροισης άρα και εκκένωσης. Δεν έχει υποδομές, είναι όπως είπα και εχθές, δυστυχώς δεν πρέπει αυτές οι διαπιστώσεις να γίνονται εκ των υστέρων, είναι ένα κλειστό κελί, το οποίο δημιουργεί προβλήματα” δήλωσε.

“Ποτέ η κυβέρνηση δεν είπε ότι δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη επίλυσης σοβαρών ζητημάτων, όλα τα ζητήματα εθνικής πολιτικής είχαν δύσκολα και μεγάλα βάρη, και έχουμε επιπλέον και αυτές τις καταστροφές με πλημμύρες και πυρκαγιές που πρέπει να υπερβούμε προβλήματα δεκαετιών. Είναι γεγονός ότι δεν λύσαμε τα πολεοδομικά και δασικά προβλήματα 40 χρόνων μέσα σε τρία χρόνια διακυβέρνησης. Αν πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη είναι επειδή δεν λύσαμε προβλήματα 40 χρόνων μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό το καταλαβαίνω, αλλά επειδή νιώθω βαθιά θλίψη και στεναχώρια για τους ανθρώπους που χάθηκαν, πρέπει να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν όλα αυτά. Ίσως η συγγνώμη μας είναι τα έργα που κάνουμε για να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό” τόνισε.

Το Μάτι δεν μπορεί να χτιστεί όπως ήταν πριν. Το Μάτι θα χτιστεί με οργανωμένη δόμηση, με δρόμους και διεξόδους προς την παραλία. Η κήρυξη της αναδασωτέας περιοχής είναι δεδομένη, προβλέπεται από το Σύνταγμα, είναι συνταγματική μας υποχρέωση αλλά και πολιτική μας δέσμευση. Σήμερα θα έχουμε τα περιγράμματα από τους δορυφόρους για την καμένη έκταση, θα τα επεξεργαστούμε και για τα αντιπλημμυρικά και για την κήρυξη αναδασωτέας. Η πρόταση η δική μας είναι να γίνει πολεοδομική οργάνωση με δρόμους και διαφυγή προς την παραλία. Όλες οι περιοχές εκτός σχεδίου που μπαίνουν σε σχέδιο γίνονται με υποχρεωτική συνεισφορά γης από τους ιδιοκτήτες, ίσως αυτό περιόριζε ως τώρα τις πολιτικές αποφάσεις” ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.