Quantcast
"Πρεμιέρα" κάνει ο οικογενειακός γιατρός- Τι αλλάζει από σήμερα στο σύστημα Υγείας - enikonomia.gr
share

“Πρεμιέρα” κάνει ο οικογενειακός γιατρός- Τι αλλάζει από σήμερα στο σύστημα Υγείας

δημοσιεύτηκε:

Από σήμερα, Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018 θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο σύστημα υγείας της χώρας αφού θα τεθεί σε εφαρμογή ο οικογενειακός γιατρός.

Σημειώνεται ότι, ο οικογενειακός ιατρός θα αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του ατόμου με το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς θα λειτουργεί και ως σύμβουλος υγείας και “πλοηγός” του σε αυτό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ από σήμερα τίθενται σε ισχύ οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους Οικογενειακούς Ιατρούς (ειδικότητες Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής και Παιδιατρικής).

Για δωρεάν επίσκεψη σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ ιατρό άλλης ειδικότητας θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς τη διαδικασία της παραπομπής από τον Οικογενειακό Ιατρό. Δηλαδή οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να μπαίνουν με κωδικούς TAXISNET και ΑΜΚΑ στην ιστοσελίδα ww.hdika.gr και να αναζητούν τον οικογενειακό γιατρό της περιοχής τους και να κλείνουν ραντεβού για τη δωρεάν επίσκεψή τους.

Τέλος διευκρινίζεται ότι δεν θα είναι υποχρεωτική η παραπομπή από τον οικογενειακό γιατρό σε ειδικευμένο γιατρό μέχρι και το τέλος του 2018. Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν μέχρι και τον ερχόμενο Δεκέμβριο να επισκέπτονται τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιδιώτες ειδικευμένους γιατρούς.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.