Quantcast
Αποστόλου στον Realfm 97,8 για τη φονική πυρκαγιά: Όταν είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση μπορεί να έγιναν και λάθη - enikonomia.gr
share

Αποστόλου στον Realfm 97,8 για τη φονική πυρκαγιά: Όταν είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση μπορεί να έγιναν και λάθη

δημοσιεύτηκε:

Στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Βασίλη Λυριτζή.

“Στις δεδομένες συνθήκες καιρικές, βλαστικές, πολεοδομικές έκαναν ότι μπορούσαν. Όταν είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση σε επιμέρους λειτουργίες εκ των πραγμάτων παρά τις προσπάθειες που έκαναν μπορεί να έγιναν και λάθη. Αυτά όμως δεν ήταν αυτά που οδήγησαν σε παραιτήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση. Μία τέτοια τραγωδία εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να σηκωθεί, όπως είπε και ο κ. Τόσκας, είναι βαρύ το φορτίο. Εμείς έχουμε χρέος να δώσουμε απαντήσεις, δεν πρέπει να υπάρξει κάτι το οποίο να μείνει αναπάντητο. Όταν λέμε ότι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες, όλα αυτά θα συνοδευτούν και με πράξεις”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

“Καμιά φορά οι προτεραιότητες, ιδιαίτερα όταν η χώρα βιώνει μία κρίση, δεν είναι τόσο εύκολο να μπουν σε μία σειρά αξιολόγησης. Οι ανάγκες είναι πολλές και προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην προκειμένη περίπτωση όντως πρέπει να δούμε και το κομμάτι που αφορά τον εξοπλισμό και γενικά τη λειτουργία της Πυροσβεστικής. Αλλά, εγώ θα σας έλεγα να πάμε και λίγο πιο πέρα να δούμε πώς σε αυτή τη διαδικασία τι ρόλο έχει η πρόληψη και κατά πόσο υπηρετείται” σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε:

“Σήμερα το μεσημέρι από πλευράς του Πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί μία άλλη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας… Βεβαίως έχουμε ανάγκη την αεροπυρόσβεση, αλλά αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη είναι οι κάτοικοι, όσοι δραστηριοποιούνται με τον αγροτικό χώρο, οι κτηνοτρόφοι, άμεσα να τρέχουν όπου εκδηλώνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά. Εκεί λοιπόν θέλει μία οργάνωση. Το θέμα ιδιαίτερα της πρόληψης και της επαναφοράς, δεν μπορεί ο δασάρχης, η δασική υπηρεσία που η δουλειά της είναι μέσα στο δάσος να μην συμμετέχει στην πυρόσβεση”

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.