Quantcast
Θερμά λόγια εν μέσω κρίσης από τον Λαβρόφ για την Ελλάδα: Είμαστε σύμμαχοι στην Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό - enikonomia.gr
share

Θερμά λόγια εν μέσω κρίσης από τον Λαβρόφ για την Ελλάδα: Είμαστε σύμμαχοι στην Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό

δημοσιεύτηκε:

Την ώρα που οι ελληνορωσικές σχέσεις δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδό τους, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε με θερμά λόγια για τη χώρα μας.

Σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ελλάδας- Ρωσίας “Μαζί δια μέσου των αιώνων” που διεξάγεται στην Κέρκυρα από τις 9 έως τις 15 Αυγούστου ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Ρωσίας στην Ευρώπη για πολύ καιρό και ότι οι δύο χώρες μοιράζονται για αιώνες δεσμούς φιλίας και κοινής σχέσης, και την αίσθηση του πολιτισμού και της πνευματικής ενότητας, τονίζει στο μήνυμά του στο πλαίσιο του δεύτερου διεθνούς φιλανθρωπικού Φεστιβάλ Χριστιανικής Κουλτούρας «Ρωσία — Ελλάδα: Μαζί μέσω των αιώνων».

Διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Εταιρείας Παλαιστίνης, το Φεστιβάλ συμβάλει στην ενδυνάμωση των ποικίλων δεσμών που συνδέουν την Ρωσία και την Ελλάδα. «Μία καθαρή απόδειξη αυτής της συνεισφοράς είναι η επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης που αποτέλεσε σημαντικό μέρος του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία», αναφέρει.

Όπως είπε ο ίδιος, είναι βαθιά συμβολικό ότι το φόρουμ τιμά τον Ναύαρχο Φίοντορ Ουσακόφ, επιφανούς Ρώσου αξιωματούχου του ναυτικού και ελευθερωτή των Ιονίων Νήσων.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι η Ελλάδα εορτάζει τους επιφανείς συμπατριώτες μας, θυμάται τον ρόλο της Ρωσίας στην εγκαθίδρυση και ανάπτυξη της νέας ελληνικής πολιτειακής κατάστασης” είπε μεταξύ άλλων ο Λαβρόφ  σύμφωνα με το Sputnik.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.