Quantcast
Τζανακόπουλος: Τις επόμενες μέρες οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων - Επίθεση στη ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τζανακόπουλος: Τις επόμενες μέρες οι πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων – Επίθεση στη ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για όλες τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές προοπτικές μίλησε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και στο περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονιακών νόμων. Τόνισε μάλιστα ότι αντικειμενικά δεν είναι αναγκαία η περικοπή των συντάξεων για να πιαστεί πλεόνασμα 3,5%. Επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό ενώ για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις είπε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου ισχύουν και επίσημα. Μίλησε για την καταστροφή στο Μάτι και για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη ρητορική της ενώ επισήμανε ότι ο κύκλος των μέτρων έχει κλείσει.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν κατάλαβε την κριτική της αντιπολίτευσης περί διχαστικού λόγου του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι ανέκαθεν “ο πολιτικός λόγος μας κινείτο στο να αναδειχθούν οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε εμάς και ένα παλιό, διεφθαρμένο σύστημα”.

Είπε ότι “η ΝΔ πρέπει κάποια στιγμή να καταλήξει στην αντιπολιτευτική της στάση. Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχθεί ότι δεν θα είμαστε υπό τη διαδικασία της μνημονιακής επιτροπείας. Έχει στεναχωρηθεί γιατί βγήκαμε από τη μέγγενη των μνημονίων. Πρέπει να καταλάβει ότι ο κύκλος της δημοσιογραφικής προσαρμογής για την Ελλάδα έχει ολοκληρωθεί”.

Υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα για την ομαλή χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου και πρόσθεσε ότι ο κύκλος των μέτρων έχει κλείσει.

Ο κ. Τζανακόπουλος για το θέμα των συντάξεων δήλωσε ότι “δεν είναι αναγκαία η περικοπή τους για να επιτευχθεί πλεόνασμα 3,5%” και για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις τόνισε ότι “ισχύουν από την μέρα που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ή πιο συγκεκριμένα από την 1η Σεπτεμβρίου”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι “είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του κατώτατου μισθού. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ελλάδα” και πρόσθεσε ότι “η χώρα έχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και την ικανότητα για να ολοκληρώσει τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις”.

Σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων”, ενώ για τον Πάνο Καμμένο τόνισε ότι “ο κ. Καμμένος έχει πει ότι θα πορευθεί με τον Αλέξη Τσίπρα ως το τέλος της τετραετίας”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.