Quantcast
Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Έχουν πάρει οικονομική ενίσχυση 2.000 πυρόπληκτοι κι έχουν εξεταστεί πάνω από 4.000 αιτήσεις - enikonomia.gr
share

Σπίρτζης στον Realfm 97,8: Έχουν πάρει οικονομική ενίσχυση 2.000 πυρόπληκτοι κι έχουν εξεταστεί πάνω από 4.000 αιτήσεις

δημοσιεύτηκε:

“Έχουν πάρει χρήματα σχεδόν 2.000 πυρόπληκτοι, ενώ έχουν εξεταστεί πάνω από 4.000 αιτήσεις” τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή με τους Βασίλη Λυριτζή και Γιώργο Ψάλτη.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υποστήριξε ότι “κάποιοι δεν έχουν συμπληρώσει σωστά φορολογικές δηλώσεις ή είναι συνιδιοκτήτες σε ακίνητα και το υπουργείο τούς καλεί να συμπληρώσουν τις φορολογικές δηλώσεις ή να κάνουν αίτηση ως συνδιοκτήτες για να επιλυθούν τα προβλήματα”.

Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι “έχουν γκρεμιστεί ήδη τέσσερα κόκκινα κτίρια και εξήγησε πως όταν υπάρχει φυσική καταστροφή είναι να βγει μια κοινή υπουργική απόφαση για την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και συνήθως με βάση το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, για να βγει αυτή, χρειάζεται από 6- 10 μήνες”.

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του περί καθυστερήσεων στην αποκατάσταση, ο κ. Σπίρτζης απάντησε ότι “ο κ. Μητσοτάκης, δεν νομίζω, ότι έχει εικόνα για τους χρόνους της αποκατάστασης, όχι μόνο για το Μάτι, αλλά συνολικότερα”.

Μέσα σε έναν μήνα από την τραγωδία, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν 5.000 έλεγχοι, έχουν ξεκινήσει οι δευτερογενείς έλεγχοι και ολοκληρώνονται για τα κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα, έχουν βγει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης για 90 κτίρια, έχουν ξεκινήσει κατεδαφίσεις με ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου, έχουν γίνει δύο τμήματα για να βγουν οι αδειοδοτήσεις είτε είναι κίτρινα ή κόκκινα και μετά θα γίνουν οι επισκευές και ανακατασκευές.

Ο υπουργός Υποδομών υποστήριξε ότι “μέσα στον Σεπτέμβριο πιστεύω θα ξεκινήσει το γκρέμισμα αυθαιρέτων”

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.