Quantcast
ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η καταβολή αναπηρικών επιδομάτων με το ηλεκτρονικό πιλοτικό πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά η καταβολή αναπηρικών επιδομάτων με το ηλεκτρονικό πιλοτικό πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Ξεκινούν οι καταβολές των αναπηρικών επιδομάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αύριο, Παρασκευή 31 Αυγούστου, θα καταβληθούν σε 263 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα αναπηρικά επιδόματά τους. Συνολικά, θα καταβληθούν 187.453 ευρώ.

Πρόκειται για τους πρώτους δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων που εντάσσονται στις πληρωμές του ΟΠΕΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαδικασίας. Το ποσό που θα εισπράξουν περιέχει και αναδρομικά, καθώς αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη τού επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης.

Οι 263 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική αίτησή τους.

Στην επόμενη πληρωμή θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις δικαιούχων που έχουν εξετασθεί από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), μέχρι τέλος Ιουλίου και για τους οποίους ο ΟΠΕΚΑ έχει λάβει στο ηλεκτρονικό σύστημά του οριστικές γνωματεύσεις.

Εφεξής η πληρωμή των ατόμων με αναπηρία θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Σεπτέμβριο επεκτείνεται με τις ίδιες προϋποθέσεις και στην Αχαΐα.


.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.