Quantcast
Süddeutsche Zeitung: "Αργή ανάπτυξη" στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Süddeutsche Zeitung: “Αργή ανάπτυξη” στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου κατά μόλις 0,2% και έτσι η ανάπτυξη έχει θετικό πρόσημο για έκτη συνεχή φορά, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Αργή ανάπτυξη» επικαλούμενη τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία είχε ξεκινήσει πολύ πιο δυναμικά τη τρέχουσα χρονιά με 0,9%: «Μετά την εκπνοή των προγραμμάτων στήριξης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί βάσει σχεδίου να διασφαλίσει μια βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι για το 2018 είναι εφικτή μια ανάπτυξη 1,9%, ποσοστό διπλάσιο από εκείνο που προβλέπει για το σύνολο της ευρωζώνης την τρέχουσα χρονιά».

«Απεργία στην Ελλάδα: Και την Τρίτη δεμένα τα οχηματαγωγά» επιγράφει άρθρο της για την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η Münchner Merkur στην διαδικτυακή της έκδοση. Η γερμανική εφημερίδα παρατηρεί ότι η απεργία μετατράπηκε από 24ωρη σε 48ωρη και παρατείνεται μέχρι τις 6πμ της Τετάρτης: «Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες παρέλυσαν από το πρωί της Δευτέρας και όπως ανακοίνωσε το λιμεναρχείο Πειραιά εκτός από κάποια μικρότερα πλοία κανένα από τα μεγάλα οχηματαγωγά δεν εγκατέλειψε το λιμάνι. Οι ναυτικοί ζητούν αυξήσεις 5%, ενώ οι εργοδότες αντιπροτείνουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις μια άμεση αύξηση 1% και από τον Ιανουάριο του 2019 άλλο 1%. Τα συνδικάτα απορρίπτουν την πρόταση και συνεχίζουν την απεργία κάνοντας λόγο για “μη εποικοδομητική στάση των εφοπλιστών”.

Αρχές Σεπτεμβρίου πολλοί ξένοι τουρίστες κάνουν ακόμα διακοπές στην Ελλάδα. Παράλληλα πολλοί Έλληνες επιστρέφουν από τα νησιά στις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής χώρας, συνεχίζει η εφημερίδα της Βαυαρίας. Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες είχαν ωστόσο ενημερώσει το κοινό για τις κινητοποιήσεις και προληπτικά δεν εξέδωσαν εισιτήρια για την Δευτέρα. Σημαντικότερη επίπτωση της απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών είναι ότι όσα νησιά δεν έχουν αεροδρόμιο είναι αποκλεισμένα από τον έξω κόσμο».

Την ώρα που συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτικών η εφημερίδα Der Standard παρουσιάζει δέκα από τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες, οι οποίες αποτελούν ακόμα και το φθινόπωρο ελκυστικό προορισμό. Με τίτλο «Ελλάδα: χιλιάδες νησιά, δέκα πανέμορφες παραλίες» η αυστριακή εφημερίδα γράφει: «Με περισσότερα από 3.000 νησιά και 13.600 χλμ ακτογραμμής η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία τοπίων και παραλιών. Η Der Standard παραθέτει δέκα από τις πιο όμορφες δημοσιεύοντας συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε μια, καθώς και μεγάλες, εντυπωσιακές φωτογραφίες: Ναυάγιο στη Ζακύνθο, Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, Σαρακίνικο στη Μήλο, Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, Ελαφονήσι στη Κρήτη, Βουτούμι στους Αντίπαξους, Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο, Λαλάρια στη Σκιάθο, Μπέλα Βράκα στην Ήπειρο και Αμμόλοφοι στην Αν. Μακεδονία-Θράκη».


Πηγή Πληροφοριών: Deutsche Welle

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.