Quantcast
Συνολικό στρατηγικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ - enikonomia.gr
share

Συνολικό στρατηγικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

δημοσιεύτηκε:

Ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής, μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην αποψινή ομιλία του στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, όπως έχει αναγγείλει ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη ΔΕΘ για το σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, επισήμανε ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας και όλοι αναμένουν την εξειδίκευση αυτού του σχεδίου.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς το πλεόνασμα του 2018 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει το ποσό των 750.000.000 και θα κατανεμηθεί με δίκαιο τρόπο στα κοινωνικά στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Επίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει ένα πακέτο μέτρων για την αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που θα προκύψει το 2019 και το 2020 και αφορούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Στη συνάντηση που είχε χθες με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια στην περιοχή.

Ο κ. Ρος από την πλευρά του δήλωσε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και την οικονομία της και εξέφρασε τη χαρά του για το μομέντουμ της οικονομίας που βελτιώνεται.

Στις 09.00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την 83η Διεθνή Έκθεση και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και το σωματείο των εργαζομένων.

Στις 09.30 θα περιοδεύσει σε περίπτερα της ΔΕΘ και στις 10.30 θα παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

Στις 19.00 θα μιλήσει στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

Αύριο στις 13.00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.