Quantcast
Γεννηματά από τη ΔΕΘ: Ο Τσίπρας παθαίνει αφωνία, ο Μητσοτάκης αμνησία - enikonomia.gr
share

Γεννηματά από τη ΔΕΘ: Ο Τσίπρας παθαίνει αφωνία, ο Μητσοτάκης αμνησία

δημοσιεύτηκε:

Από το βήμα της 83ης ΔΕΘ η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά τηςκυβέρνησηςόσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως υπογράμμισε, σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν επιθυμεί επιστροφή της Δεξιάς και πρόσθεσε: «Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε, με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, με το εσωτερικό κλίμα πόλωσης και διχασμού που βιώνουμε, πώς είναι δυνατό να ορθοποδήσει ο τόπος; Πώς θα κυβερνηθεί η χώρα;».

«Εμείς χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Να ανατρέψει τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων. Να δώσει ξανά στη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Να μας δώσει ισχυρή εντολή. Στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και από την άλλη πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης, χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής, δεν υπάρχει. Είμαστε κόμμα δημιουργίας, και όχι διαμαρτυρίας» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της υποστήριξε: «Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικοί, ούτε αποτελεσματικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπων χωρίς ιδεολογική ταυτότητα. Που κινείται τυχοδιωκτικά με ένα και μοναδικό κριτήριο: την παραμονή της στην εξουσία. Αυτή όμως είναι η τελευταία κυβέρνηση μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες».

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία έχει ως στόχο να παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη που θα υπονομεύσει κάθε δημιουργική προσπάθεια στη χώρα. Με όπλο πάντα τον λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία. Γι’ αυτό στις ερχόμενες εκλογές είναι ανάγκη να ηττηθούν στρατηγικά. Να κλείσει ο κύκλος του χθες. Να ηττηθεί οριστικά ο διχαστικός τους λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές».

Ταυτόχρονα άσκησε κριτική και στη ΝΔ, καθώς υπογράμμισε ότι δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της Δεξιάς, της παράταξης «που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε. Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ, χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού».

«Κάτι συμβαίνει με αυτήν την περίοδο. Ο Τσίπρας παθαίνει αφωνία, ο Μητσοτάκης αμνησία. Τους ενώνει η συνωμοσία της ένοχης σιωπής για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την εκτόξευση του δημόσιου χρέους. Συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους» είπε για να προσθέσει «Δεν είναι τυχαίο ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό το στίγμα της νέας κυβέρνησης το έδωσε η “Καραμανλική Δεξιά” που αποτελεί ισχυρή τάση του νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.