Quantcast
Καμμένος: Κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας - enikonomia.gr
share

Καμμένος: Κάνουμε τα πάντα για να σταματήσουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

δημοσιεύτηκε:

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Μόσχα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως “η Ελλάδα με τις κυρώσεις αυτές πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα”. Στη συνάντηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου τόνισε πως τα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, συνεχίζονται ενώ θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ομόλογό του, υπογράμμισε πως στο πλαίσιο της συνάντησής τους αντάλλαξαν απόψεις, ενώ σημείωσε πως «η Ελλάδα και η Ρωσία είναι δύο χώρες με ιστορικούς και θρησκευτικούς δεσμούς».

Ο ίδιος τόνισε πως οι δύο άντρες επιβεβαίωσαν «τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών», ενώ όσον αφορά στα προγράμματα αμυντικής συνεργασίας που ήδη υπάρχουν, είπε πως αυτά «συνεχίζονται», υποστηρίζοντας πως «θα υπάρχουν συντηρήσεις των υφισταμένων προγραμμάτων».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε πως με τον ομόλογό του αντάλλαξαν απόψεις και σε σχέση «με τη μεγάλη απειλή που υπάρχει για όλους και για τη Ρωσία και για το ΝΑΤΟ και αφορά στον ισλαμικό φονταμενταλισμό στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Θέση της Ελλάδος, την οποία εξέφρασα στον κ. Υπουργό, αλλά και στο παρελθόν εξέφρασα και προς το ΝΑΤΟ είναι ότι ο εχθρός είναι κοινός και είναι η τρομοκρατία. Άρα, είναι η στιγμή να υπάρξει συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή την απειλή. Εμείς ως φίλοι της Ρωσίας, αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ θα κάνουμε τα πάντα για αυτό» είπε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Όσον αφορά στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και πώς αυτές θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις σχέσεις Ρωσίας – Ελλάδος, ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως «από την πρώτη στιγμή, η θέση της κυβέρνησης είναι κατά των κυρώσεων που έχουν παρθεί κατά της Ρωσίας. Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τα πάντα προκειμένου αυτές οι κυρώσεις να σταματήσουν για το καλό όλων. Οι κυρώσεις που έλαβε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας έπληξαν και την Ευρώπη. Η Ελλάδα με τις κυρώσεις αυτές πλήρωσε πολύ ακριβά το τίμημα. Θα προσπαθήσουμε με ό,τι δυνάμεις έχουμε να βοηθήσουμε στο να σταματήσουν οι κυρώσεις για το καλό και της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.