Quantcast
Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία στις 11 Οκτωβρίου - enikonomia.gr
share

Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία στις 11 Οκτωβρίου

δημοσιεύτηκε:

Κλειστοί θα είναι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Αιτία η συμμετοχή των αρχαιοφυλάκων στην 24ωρη απεργία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετά από ομόφωνη απόφαση του γενικού συμβουλίου της ΠΕΥΦΑ αποφασίστηκε η ενεργή συμμετοχή και στήριξη των αρχαιοφυλάκων στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία του υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠ.ΠΟ.). Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων ότι θα υπάρξουν διορθώσεις στην Υπουργική απόφαση Αριθμ.0004586 ΕΞ 2018 σύμφωνα με τον Νόμο 196 παρ.6 και 209 του ν.4389/2016, ακόμα δεν έχουμε δει καμία τέτοια πρωτοβουλία. Καλούμε την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ:

α) Να δώσει στην δημοσιότητα εδώ και τώρα τον πλήρη κατάλογο των παραχωρηθέντων μνημείων

β) Να δημοσιοποιηθούν οι όροι παράδοσης στους δανειστές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς και η σύνθεση της επιτροπής που έλαβε την σχετική απόφαση

γ) Να κατοχυρωθεί θεσμικά η άρση της παράδοσης αλλά και η δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα κάνει αδύνατη στο μέλλον τη δυνατότητα παραχώρησης της κυριότητας αλλά και της διαχείρισης των μνημείων μας.

Κύριοι Υπουργοί,

δεν έχετε κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να διαπραγματεύεστε και να εκχωρείτε την πολιτιστική μας κληρονομιά σε οποιονδήποτε και με οτιδήποτε αντάλλαγμα, διότι δεν σας ανήκουν, δεν είναι περιουσία σας. Η ΠΕΥΦΑ θα κλιμακώσει στον υπέρτατο βαθμό τον αγώνα για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γιατί όπως την προστάτευσαν και την διαφύλαξαν οι προηγούμενες γενεές έτσι έχουμε χρέος και ευθύνη να την παραδώσουμε και εμείς στις επόμενες. Για αυτό σας καλούμε άμεσα να καταργήσετε τις σχετικές Νομοθετικές ρυθμίσεις, που θίγουν το καθεστώς ιδιοκτησίας των Μνημείων και των Μουσείων της Χώρας μας”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.