Quantcast
Το παρασκήνιο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά - Οι πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Το παρασκήνιο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά – Οι πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Πλούσιο είναι το παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του τέως -πλέον- υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Όπως μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν είδαν με καλό μάτι την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά την Τρίτη το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τονέντονο καβγά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε και τις διαρροές από το περιβάλλον του τέως ΥΠΕΞ για τη μεγάλη δυσαρέσκειά του και το ενδεχόμενο παραίτησής τους. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αυτές οι διαρροές ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έτσι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να μεταφέρει το μήνυμα ότι όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο. Ο Νίκος Κοτζιάς έλαβε το νόημα και έτσι υπέβαλε επισήμως την παραίτησή του.

Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να καταλάβει πώς ενώ ζητούσε από τον Πάνο Καμμένο στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ήταν τελικά ο Νίκος Κοτζιάς που “έβαλε μπουρλότο”. Λέγεται ότι δεν μπορούσε να ανεχθεί άλλο το power game ανάμεσα στους δύο υπουργούς. Έτσι, υπήρξε το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του Μεγάρου Μαξίμου που μεταδίδει ο ΑΝΤ1, επικοινωνία με τον κ. Κοτζιά και ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να αποδεχθεί την παραίτησή του. Ωστόσο, δεν άφησε στο απυρόβλητο τον Πάνο Καμμένο προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί στο εξής διγλωσσία και προσωπικές στρατηγικές.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χατζηνικολάου μετέδωσε τις δικές του πληροφορίες σχετικά με το παρασκήνιο της παραίτησης του υπουργού, λέγοντας ότι “ο Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε χθες να παραιτηθεί και φθάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι σκέφτεται να παραιτηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο να προσπαθεί να τον μεταπείσει, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Ο κ. Κοτζιάς θεώρησε ότι δεν τον κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο. Από την άλλη μεριά ο Πρωθυπουργός θεώρησε ότι με την επίθεση του Κοτζιά στον Καμμένο υπονόμευσε την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να φέρει ηρεμία στο υπουργικό συμβούλιο”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.