Quantcast
Καραθανασόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν είναι τυχαίο ότι η παραίτηση Κοτζιά ήρθε μετά την επιστροφή του Καμμένου από τις ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Καραθανασόπουλος στον Realfm 97,8: Δεν είναι τυχαίο ότι η παραίτηση Κοτζιά ήρθε μετά την επιστροφή του Καμμένου από τις ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

“Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας μετά την παραίτηση Κοτζιά από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών. Η αναβάθμιση του ρόλου σχετίζεται με την ταχύτερη υλοποίηση των σχεδιασμών και των συμφερόντων των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε:

“Η κοινή συνισταμένη και του κ. Τσίπρα και του κ. Κοτζιά και του κ. Καμμένου ήταν ακριβώς ότι η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει τις θέσεις της σε σχέση με τα συμφέροντα των Αμερικανών και των νατοϊκών στην ευρύτερη περιοχή και μάλιστα αναδείχθηκε και σημαιοφόρος αυτών των συμφερόντων. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις, επιμέρους συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι η εξέλιξη με την παραίτηση του Κοτζιά ήρθε αμέσως μετά την επιστροφή του κ. Καμμένου από τις ΗΠΑ”.

“Όχι μόνο εφησυχασμό δεν πρέπει να προκαλούν αυτές οι εξελίξεις, αλλά αντίθετα πρέπει να υπάρχει μία ακόμα πιο έντονη ανησυχία. Όπου εμπλέκονται περισσότερο το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι, όχι μόνο δεν ομαλοποιείται η κατάσταση αλλά αποτελούν παράγοντα αποσταθεροποίησης της περιοχής”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.