Quantcast
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την χειμερινή ώρα - enikonomia.gr
share

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την χειμερινή ώρα

δημοσιεύτηκε:

Στις 04:00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει τα ρολόγια να γυρίσουν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00 π.μ.

Η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. (ώρα Γκρίνουϊτς) και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου στη 1 π.μ. (ώρα Γκρίνουϊτς).

Αυτή είναι πολύ πιθανόν να είναι και η τελευταία φορά που θα μπορούμε στην χειμερινή ώραΑφού στο τέλος Μαρτίου όταν και θα έπρεπε να επιστρέψουμε στη θερινή, η αλλαγή ώρας θα πάψει να ισχύει στην ΕΕ, ενώ κάθε κράτος έως τις 29 Απριλίου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα.

Στην ηλεκτρονική διαβούλευση, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 Ιουλίου έως τις 16 Αυγούστου 2018, λήφθηκαν 4,6 εκατομμύρια απαντήσεις και από τα 28 κράτη μέλη, οι περισσότερες που έχουν ληφθεί από ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια διαβούλευση της Επιτροπής. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, το 84 % όσων απάντησαν είναι υπέρ της πρότασης να τεθεί τέρμα στην αλλαγή της ώρας δύο φορές τον χρόνο.

Από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα προκύπτει επίσης ότι περισσότεροι από τα τρία τέταρτα (76%) όσων απάντησαν θεωρούν ότι η αλλαγή της ώρας δύο φορές το χρόνο είναι μια «αρνητική» ή «πολύ αρνητική εμπειρία.

Για να δικαιολογήσουν την κατάργηση της αλλαγής της ώρας, όσοι απάντησαν, προέβαλαν ζητήματα σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, την αύξηση των οδικών ατυχημάτων ή τη μη εξοικονόμηση ενέργειας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.