Quantcast
Αλέξης Μητρόπουλος στον Realfm 97,8: Τι σηματοδοτεί η πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους - enikonomia.gr
share

Αλέξης Μητρόπουλος στον Realfm 97,8: Τι σηματοδοτεί η πληρωμή αναδρομικών σε συνταξιούχους

δημοσιεύτηκε:

Νέα δεδομένα δημιουργεί η είδηση ότι με απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δύο συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη για επιστροφή των αναδρομικών τους δικαιώθηκαν και μάλιστα το ποσό που επιδικάστηκε πιστώθηκε ήδη στους λογαριασμούς τους.

Για το θέμα μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Δημήτρη Γιατζόγλου ο γνωστός εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος.


“Είναι μεγάλη ανατροπή γιατί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ενώ δεν είναι ανώτατο δικαστήριο , έχει τη σύνθεση και την αποστολή να αποφαίνεται κατ’ ανώτατο βαθμό για θέματα που αφορούν στο κράτος, στη διένεξη του με πολίτες. Έρχεται λοιπόν το ΝΣΚ, σύμβουλος του κράτους επί νομικών θεμάτων, και λέει τώρα στον ΕΦΚΑ και την κυβέρνηση να μην συνεχίσουν τη δικαστική διαμάχη με τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία εργαζομένους αναφορικά με τη χορήγηση των δώρων και τις περικοπές του 2012 διότι ό,τι και να γίνει όλα τα δικαστήρια θα συμμορφώνονται με την απόφαση του ΣτΕ του 2015” είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι στην ιστοσελίδα της Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, της οποίας προΐσταται, έχει αναρτηθεί μια απόφαση του ΣτΕ του 2011 με την οποία είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο και η πρώην Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γιατί, παρά την ύπαρξη σχετικής νομολογίας, επέμενε στην άσκηση “αβασίμων ενδίκων μέσων”.

“Το ΙΚΑ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1000 ευρώ επειδή έκανε έφεση παρότι το ΣτΕ έχει πει μην κάνετε έφεση γιατί τα θέματα είναι λυμένα με δική μου απόφαση. Άρα η κυβέρνηση τώρα οφείλει σε όσους έχουν κερδίσει δικαστήρια να καταβάλει γρήγορα τα δώρα αναδρομικά και να καταβάλει τα δώρα στους συνταξιούχους όσο ζουν και τα δώρα στους μισθωτούς όσο δουλεύουν” ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.