Quantcast
Σβίγκου: Αισθητός ο πανικός της ΝΔ λόγω της ψήφισης των μέτρων ελάφρυνσης - Δεν υπάρχει κανένα "δόγμα Πολάκη" - enikonomia.gr
share

Σβίγκου: Αισθητός ο πανικός της ΝΔ λόγω της ψήφισης των μέτρων ελάφρυνσης – Δεν υπάρχει κανένα “δόγμα Πολάκη”

δημοσιεύτηκε:

«Tην τελευταία περίοδο είναι ιδιαίτερα αισθητός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας και των φιλικών της ΜΜΕ, γιατί ειδικά η περικοπή των συντάξεων ήταν το τελευταίο όπλο στη φαρέτρα του κ. Μητσοτάκη, ήταν το τελευταίο σωσίβιο της ΝΔ» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Χθες, είδαμε την εφημερίδα «Τα Νέα» να διαψεύδεται για δύο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματά της. Το ένα για τις συντάξεις, που διαψεύστηκε από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και το δεύτερο για δήθεν αντιδράσεις του Πατριαρχείου στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο», είπε η κ. Σβίγκου και συνέχισε: «Η ίδια η πραγματικότητα, όμως, είναι αυτή η οποία διαψεύδει την καταστροφολογία, διαψεύδει τις κακές ειδήσεις για την οικονομία, διαψεύδει ευσεβείς πόθους. Γιατί η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και τώρα υλοποιεί ένα πρόγραμμα ελαφρύνσεως και αποκατάστασης των αδικιών. Αυτό σε ορισμένους δεν αρέσει. Όπως επίσης δεν αρέσει ότι το επόμενο διάστημα ψηφίζεται το σύνολο των θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αντί, λοιπόν, να υπάρχουν μέτρα περικοπών, όπως αυτό των συντάξεων, όπως τόσες φορές προεξόφλησε η ΝΔ, θα ψηφιστούν και θα υλοποιηθούν μέτρα κοινωνικής στήριξης και μέτρα ελάφρυνσης».

Σε ερώτηση σχετικά με τις υποθέσεις που ερευνώνται στον τομέα της Υγείας, η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι η απαίτηση της κοινωνίας είναι να υπάρξει πλήρη διαφάνεια σε όλες τις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και υπογράμμισε: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια για μια σειρά υποθέσεων διασπάθισης δημόσιου χρήματος δεν υπήρξε καμία διερεύνηση. Αυτό είναι κάτι που απομάκρυνε τους πολίτες και από την πολιτική, αλλά και από τη δικαιοσύνη. Υπάρχουν υποθέσεις για τις οποίες το παλιό πολιτικό σύστημα φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη και θα πρέπει πολιτικά να απαντήσει και όχι να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Δεν υπάρχει κανένα “δόγμα Πολάκη”. Αυτό που υπάρχει είναι η επιθυμία των πολιτών για διαφάνεια και για απόδοση δικαιοσύνης».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.