Quantcast
Σε διαβούλευση οι προδιαγραφές για την προμήθεια αστικών λεωφορείων - enikonomia.gr
share

Σε διαβούλευση οι προδιαγραφές για την προμήθεια αστικών λεωφορείων

δημοσιεύτηκε:

Σε δημόσια διαβούλευση έθεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τις τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια αστικών λεωφορείων. Οι τεχνικές προδιαγραφές αφορούν σε λεωφορεία 12 m ηλεκτροκίνητα, 12 m με κινητήρα συμπιεσμένου φυσικού αερίου και 18 m πετρελαιοκίνητα Euro VΙ.

Η διαβούλευση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, θα διαρκέσει έως τις 17 Δεκεμβρίου 2018, ώστε μετά την αξιολόγηση των παρατηρήσεων που θα υποβληθούν, να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου της προμήθειας των Αστικών Λεωφορείων για τα πολεοδομικά συγκροτήματα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την χρηματοδότηση του έργου μέσα από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

«Ο εκσυγχρονισμός τού στόλου με σύγχρονα, χαμηλών ρύπων λεωφορεία, έχει σαν στόχο να αποκτήσει η Αττική και η Θεσσαλονίκη ένα καλύτερο επίπεδο εξυπηρέτησης για τους επιβάτες, με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, στο πλαίσιο της μετάβασης σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» τονίζει το υπουργείο Μεταφορών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.