Quantcast
Σαντορινιός στον Realfm 97,8: Η ηθική αυτουργία είναι η χειρότερη κατηγορία που μπορεί να αποδοθεί - enikonomia.gr
share

Σαντορινιός στον Realfm 97,8: Η ηθική αυτουργία είναι η χειρότερη κατηγορία που μπορεί να αποδοθεί

δημοσιεύτηκε:

“Κανένας δεν μπορεί να πει ότι η χώρα βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο έπειτα από 8 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που ασκήθηκαν. Αυτό που λέμε και με την κατάθεση αυτού του προϋπολογισμού είναι ότι πλέον η χώρα έφυγε από τον κύκλο των μνημονίων. Επί δύο συνεχόμενα χρόνια βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης” επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΝεκτάριος Σαντορινιός αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, μιλώντας στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή και του Δημήτρη Καμπουράκη.

Όπως υπογράμμισε “αυτήν τη στιγμή αν θέλουμε να βγούμε στις αγορές βγαίνουμε με ένα αποδεκτό επιτόκιο. Όμως έχουμε 26 δισ., υπάρχει αναστάτωση στη διεθνή αγορά και δεν θέλουμε να βγούμε με αυτό το υψηλό επιτόκιο… Θα βγούμε στις αγορές όταν είναι επωφελές για τη χώρα και όχι για επικοινωνιακούς λόγους. Γιατί αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για τη χώρα να βγούμε στις αγορές και δεν υπάρχει ανάγκη να βγούμε με αυτό το επιτόκιο”.

Σχετικά με την επίθεση στον ΣΚΑΪ και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ηθικός αυτουργός υπογράμμισε: “Ό,τι πιο αισχρό μπορεί να ακουστεί, Εμείς αναδείξαμε μια πολιτική στάση και μια πολιτική θέση του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού και γι αυτό σταματήσαμε να πηγαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα όπου αυτοί με τις ειδήσεις, τη μεταφορά των ειδήσεων, δημιουργούσε προβλήματα μεταφέροντας ανυπόστατες ειδήσεις εκείνη τη στιγμή”.

“Αυτό που ειπώθηκε από τον κ. Αλαφούζο και αυτό που λέγεται από τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης

θα έλεγα ότι είναι απαράδεκτο. Τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ΜΜΕ έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να ψάξουμε να βρούμε τους ηθικούς αυτουργούς… ” είπε και συμπλήρωσε: “Αν ένα δημοκρατικό κόμμα απαγγέλλει τέτοιες κατηγορίες εναντίον ενός άλλου δημοκρατικού κόμματος οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι φασίστες και ακροδεξιοί. Η ηθική αυτουργία είναι η χειρότερη κατηγορία που μπορεί να αποδοθεί σε ένα πολιτικό χώρο και δεν εκτοξεύεται έτσι ελαφρά τη καρδία”.
Όσο για το αν θα σπάσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, τόνισε: “Το ζητούμενο είναι πώς αποφασίζει να πολιτεύεται ο καθένας όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων αλλά και σε επίπεδο Μέσων Ενημέρωσης. Το να πολιτεύεται κάποιος τόσο σκληρά και τόσο άδικα απέναντι στην κυβέρνηση δεν βοηθά στην επιστροφή”.


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.