Quantcast
Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει εξασφαλίσει από το 2017 την κοινοβουλευτική πλειοψηφία - enikonomia.gr
share

Κοτζιάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει εξασφαλίσει από το 2017 την κοινοβουλευτική πλειοψηφία

δημοσιεύτηκε:

«Το μέλλον ανήκει στη φιλία μας» είναι το μήνυμα του τέως υπουργού ΕξωτερικώνΝίκου Κοτζιά προς τα Σκόπια, σε αποκλειστική συνέντευξή που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων MIA της ΠΓΔΜ.

Επίσης, ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, θα έχει θετικές επιπτώσεις στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών, μόλις αποτελέσει καθημερινότητα για τους πολίτες και στις δύο πλευρές των συνόρων.


Ο τέως υπουργός δήλωσε ότι «μόλις περάσει ένα διάστημα δύο – τριών ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες, και όλοι δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το θετικότερο με αυτή τη συμφωνία, και ότι ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς, και όλες αυτές τις ηλιθιότητες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων».



Στη συνέντευξή του, ο κ. Κοτζιάς εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τις φιλικότερες σχέσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης θα τις έχουν η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα. «Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι η φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δε νομίζω ότι θα πεθάνω χωρίς να επιστρέψω στη χώρα σας… Εξάλλου, έχω το δικαίωμα να επιστρέψω… Πιστεύω ότι η χώρα σας είναι όμορφη. Πρέπει να σας πω ότι τα Σκόπια μου άρεσαν περισσότερο με χιόνι» σημειώνει χαριτολογώντας στην ανταποκρίτρια του ΜΙΑ.

«Αν ήμουν νέος και είχα χρήματα, θα αγόραζα ένα μεγάλο κτήμα στις Πρέσπες για να κτίσω ένα σπίτι εκεί» σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Συμφωνία έχει εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία από το 2017. «Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.


Ο κ. Κοτζιάς ερωτάται επίσης αν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Απαντώντας αναφέρει: «Τίποτα. Πρώτον, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεύτερον είναι μια υποθετική ερώτηση και δεν έχει νόημα στην πολιτική …».

Πηγή: mia.mk


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.