Quantcast
Ξενογιαννακοπούλου: Πάνω από 9.000 οι προσλήψεις στο Δημόσιο φέτος - enikonomia.gr
share

Ξενογιαννακοπούλου: Πάνω από 9.000 οι προσλήψεις στο Δημόσιο φέτος

δημοσιεύτηκε:

Πάνω από 9.000 προσλήψεις θα γίνουν τελικά στο Δημόσιο το 2019, για την ακρίβεια 9.030, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Όπως είπε η υπουργός, μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων από τις υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχος είναι ο αριθμός όσων αποχώρησαν από τη δημόσια διοίκηση το 2018.

Στον αριθμό αυτό, διευκρίνησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, δεν συνυπολογίζονται οι 3.200 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 θέσεις για την Ειδική Αγωγή, καθώς αυτές πραγματοποιούνται χάρη στα δημοσιονομικά περιθώρια που έχει η χώρα.

Οι προσλήψεις αυτές, σημείωσε η υπουργός, είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, καθώς γίνονται με βάση τον κανόνα 1:1 που ισχύει από φέτος, δηλαδή γίνεται μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι αποχωρούντες είχαν υψηλότερο μισθό σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους.

Σύμφωνα με την υπουργό, προτεραιότητα θα δοθεί στην Υγεία, στην Παιδεία και στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλες οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ και ότι δεν αποτελούν προεκλογικές τακτοποιήσεις, αλλά καλύπτουν πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης.

Η υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ενώ η χώρα κατόρθωσε να βγει από τα μνημόνια, «επιχειρεί να μας γυρίσει με το πρόγραμμά της στην πιο αυστηρή μνημονιακή περίοδο». Αν εφαρμοζόταν, είπε, ο κανόνας 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έπρεπε να περιοριστούν οι προσλήψεις στις 1.800, όσες περίπου είναι οι βασικές ανάγκες των παραγωγικών σχολών του Στρατού, της Αστυνομίας και του Διπλωματικού Σώματος, με αποτέλεσμα να μην προσληφθούν γιατροί, εκπαιδευτικοί κ.λπ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.