Quantcast
Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια θέση της Ελλάδας οι γερμανικές αποζημιώσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια θέση της Ελλάδας οι γερμανικές αποζημιώσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά την υποδοχή, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι ήδη από το 2016 διαλύθηκαν κάποιες παρανοήσεις για την αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στην ΕΕ. Έκτοτε ακολουθήσαμε την ευρωπαϊκή πορεία, κάνοντας πολλές θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν μπορούσαν να μας αποδοθούν. Η Γερμανία και εσείς στηρίξατε την Ελλάδα και την έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό και για τη Γερμανία και τόνωσε το δικό σας ηγετικό ευρωπαϊκό προφίλ. Ακόμη και τώρα στηρίζοντας την Ελλάδα, στηρίζετε τη συνοχή της ΕΕ και της Ευρωζώνης, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων λέγοντας ότι οι ελληνικές απαιτήσεις είναι νομικώς ενεργές και θα διευθετηθούν στα διεθνή δικαστήρια. Μίλησε ακόμη για την κρίσιμη συγκυρία των ευρωεκλογών καθώς κινδυνεύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα από φαινόμενα λαϊκισμού.

«Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πολύ καλές. Οι συνομιλίες χθες με τον Πρωθυπουργό το απέδειξαν. Συζητήσατε όλα εκείνα που έπρεπε να συζητηθούν… Μένω μόνο στην πάγια θέση της Ελλάδας που σας είναι γνωστή σχετικά με το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα, που θεωρούμε εμείς οι Έλληνες ότι οι απαιτήσεις αυτές είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες και πρέπει να λυθούν στο αρμόδιο ευρωπαϊκό δικαστικό φόρουμ με βάση τον διεθνή και τον ευρωπαϊκό μας νομικό πολιτισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε τρεις πυλώνες.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.