Quantcast
Πιτσιόρλας: Πάρα πολύ θετικά τα μηνύματα από τη Μέρκελ- Τι είπε για τον Καμμένο και τη Συμφωνία των Πρεσπών - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας: Πάρα πολύ θετικά τα μηνύματα από τη Μέρκελ- Τι είπε για τον Καμμένο και τη Συμφωνία των Πρεσπών

δημοσιεύτηκε:

«Νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ θετικά τα μηνύματα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αναφερόμενος στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι, «η αναγνώριση των μεγάλων βημάτων που έγιναν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η έξοδος από το πρόγραμμα, η θετική πορεία της οικονομίας, οι θετικές προοπτικές, αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό, σε μια στιγμή που κάνουμε τα πρώτα μας βήματα μετά τα μνημόνια, μας παρακολουθούν οι αγορές, μας παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Και το γεγονός ότι έχουμε μια τέτοια εκτίμηση από την πλευρά της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί όλοι ξέρουμε τον ρόλο που αυτή η χώρα διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι ξέρουμε το πόσο αυστηρή ήταν με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

Σχολιάζοντας τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί «συναλλαγής» σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Πιτσιόρλας απάντησε πως «είναι απορίας άξιο πώς εκστομούνται τέτοια πράγματα» και σημείωσε πως αυτό «δείχνει τη φτώχεια επιχειρημάτων που έχει η Νέα Δημοκρατία», η οποία «προσπαθεί να παίξει με τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία».

Υπογράμμισε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια εδώ και 20 χρόνια», επισημαίνοντας πως «εμείς δεν αλλάξαμε, ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε θέση γιατί νομίζει ότι θα κερδίσει, δεν θα κερδίσει απ’ αυτό όμως, θα χάσει».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο σχετικά με το μέλλον της κυβερνητικής συνεργασίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σημείωσε: «Εμείς έχουμε μια σαφή τοποθέτηση· θεωρούμε ότι το συμφέρον της χώρας επιβάλλει αυτή τη στιγμή να λυθεί το θέμα με τη γειτονική μας χώρα. Βρήκαμε μια συμφωνία, η οποία είναι αμοιβαία αποδεκτή, καλύπτει και τις δύο πλευρές στο μέγιστο δυνατό βαθμό, λύνει τα προβλήματα, επομένως από τη στιγμή που βρήκαμε ένα τέτοιο επίπεδο συμφωνίας, θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε. Το κάνουμε έχοντας συνείδηση ότι με τον εταίρο μας, τον κυβερνητικό μέχρι τώρα, θα έχουμε προβλήματα. Δεν βάζουμε όμως πάνω απ’ όλα το να παραμείνουμε στην εξουσία. Βάζουμε πάνω απ’ όλα να εξυπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον. Αν διαπιστωθεί σήμερα ότι δεν υπάρχει η εμπιστοσύνη από την πλευρά του κ. Καμμένου, τότε θα προσφύγουμε στη Βουλή για να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε τη νομιμοποίηση να φέρουμε αυτή τη συμφωνία στη Βουλή. Ο καθένας πια θα κριθεί από τη στάση του διότι αυτή η επιλογή του πρωθυπουργού βάζει όλους προ των ευθυνών τους».

Ο κ. Πιτσιόρλας επισήμανε πως «υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές που έχουν πει ότι η συμφωνία αυτή είναι θετική και πρέπει να ψηφιστεί» και πρόσθεσε: «Αυτό έχει συνέπειες. Όποιος λέει ότι αυτή η συμφωνία είναι θετική, πρέπει να ψηφιστεί και ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας, πιστεύουμε ότι θα πράξει αναλόγως. Αν διαψευστούμε θα πάμε σε εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.