Quantcast
Παπαδημούλης: Η έξοδος από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών αναδιατάσσουν γρήγορα το πολιτικό σκηνικό - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης: Η έξοδος από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών αναδιατάσσουν γρήγορα το πολιτικό σκηνικό

δημοσιεύτηκε:

«Η έξοδος από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών αναδιατάσσουν γρήγορα το πολιτικό σκηνικό και επαναφέρουν με ορμή τη διαιρετική τομή ανάμεσα στις δυνάμεις της προόδου και της συντήρησης» τονίζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της ευροωμάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η Συμφωνία στηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και όλο, σχεδόν, το πολιτικό φάσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με «ηχηρή παραφωνία» τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που υιοθέτησαν «μια δημαγωγική, μικροπολιτική και αδιέξοδη ρητορική» με τον Κ. Μητσοτάκη και την Φ. Γεννηματά να επιδεικνύουν στάση «προκλητική και εθνικά επιζήμια».

Σχετικά με τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων επισημαίνει: «Έχουμε δημιουργήσει την “Προοδευτική Συμμαχία”, που αποτελείται από ευρωβουλευτές της Αριστεράς, των Πράσινων και του πιο προοδευτικού τμήματος της Σοσιαλδημοκρατίας. Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πιέζουν στην υιοθέτηση προοδευτικών πολιτικών και συμμαχιών, ενώ στο πλαίσιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, βάζουμε στο επίκεντρο των πολιτικών μας θέσεων την κοινωνική ατζέντα».

Σε ό, τι αφορά την υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν, σημειώνει ότι «δεν ταιριάζει στην Ευρωπαϊκή Αριστερά η πολιτική της “άδειας καρέκλας” και προσθέτει ότι σύντομα «θα έχουμε καλά νέα».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.