Quantcast
Γκουαϊδό: Καλώ τον Τσίπρα να έρθει στη Βενεζουέλα και να μείνει μια εβδομάδα - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γκουαϊδό: Καλώ τον Τσίπρα να έρθει στη Βενεζουέλα και να μείνει μια εβδομάδα – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Ενώ η Βενεζουέλα σείεται από τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και ο κλοιός στενεύει γύρω από τον Νικολάς Μαδούρο, ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, μίλησε στον ΣΚΑΪ για τον Νικολάς Μαδούρο, τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ αλλά και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

“Ο Νικολάς Μαδούρο έχει σφετεριστεί την προεδρία. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η Εθνοσυνέλευση της οποίας έχω την τιμή και την ευθύνη να προεδρεύω, που θέλει την πρόοδο, που θέλει να επανακτήσει τα δικαιώματά της, να αποκαταστήσει την τάξη στη Βενεζουέλα και να προχωρήσει. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία και την ελευθερία στη Βενεζουέλα” απάντησε στο ερώτημα ποιος είναι ο νόμιμος πρόεδρος αυτήν τη στιγμή στη χώρα.

Σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης σχολίασε: “Θέλω να πιστεύω ότι αυτό οφείλεται σε έλλειψη ενημέρωσης. Δεν θα ήθελα να αναμειχθώ με περισσότερες λεπτομέρειες στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας ή στα εθνικά της συμφέροντα. Αλλά καλώ τον Έλληνα πρωθυπουργό και οποιοδήποτε μέλος του κόμματός του, να έρθει στη Βενεζουέλα όσο πιο σύντομα γίνεται. Αύριο, μεθαύριο αν θέλει. Και να πάμε μαζί σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, ή σε σχολεία της Βενεζουέλας. Ή να μείνει μια εβδομάδα για να ζήσει με τον κατώτατο μισθό της Βενεζουέλας και να δούμε τι γνώμη θα έχει για το καθεστώς του Μαδούρο” επεσήμανε ο κ. Γκουαϊδό, ο οποίος συνεχίζοντας τόνισε ότι είναι ανησυχητική αυτή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης και πρόσθεσε: “Χωρίς αμφιβολία, περιμένω η ελληνική κυβέρνηση να συνταχθεί με τις φωνές όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να στηρίξει τη διαδικασία αποκατάστασης της Δημοκρατίας για να δοθεί τέλος στην πείνα και να καταφέρουμε να προχωρήσουμε μπροστά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.