Quantcast
Συναλλαγές άνω των 50 ή 70 ευρώ μόνο με χρήση πιστωτικών καρτών στα δημοφιλή νησιά - enikonomia.gr
share

Συναλλαγές άνω των 50 ή 70 ευρώ μόνο με χρήση πιστωτικών καρτών στα δημοφιλή νησιά

δημοσιεύτηκε:

Με τον Γιάνη Βαρουφάκη είμαστε σε αγαστή συνεργασία και αναδιοργανώσαμε τις διαπραγματευτικές μας ομάδες ώστε πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ανέφερε «στον ενικό» και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας με νόημα πως ο Γ. Βαρουφάκης είναι ένα σημαντικό asset για την κυβέρνηση και την χώρα, επειδή μιλά καλύτερα τη γλώσσα αυτών, με τους οποίους διαπραγματεύεται. Η διαπραγμάτευση, δήλωσε, δεν είναι ενός, προσθέτοντας ότι την ευθύνη έχει  ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στο Eurogroup είναι μέρος της διαπραγματευτικής τακτικής, Και άφησε σαφές υπονοούμενο για τον σημερινό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, λέγοντας ότι οι δανειστές θα προτιμούσαν να έχουν απέναντί τους κάποιον που να του λένε forget it και να το jexn;a. 

 

Οσον αφορά στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ο Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως με τους δανειστές έχουμε διαφορετική άποψη για τα εργασιακά. Υπάρχει διαφωνία για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως εξετάζεται πρόταση βάση της οποίας οι συναλλαγές πάνω από 50 ή 70 ευρώ στους δημοφιλείς τουριστικούς νησιωτικούς προορισμούς να πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών καρτών ώστε να μειωθεί η φοροδιαφυγή. Ο Νίκος Χατζηνικολάου τόνισε με έμφαση πως αν υιοθετηθεί το μέτρο καλό θα ήταν να μειωθεί και η προμήθεια των τραπεζών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.