Quantcast
Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ολοκληρώσει τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης τετραετίας - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ολοκληρώσει τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης τετραετίας

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η μόνη δύναμη που μπορεί να ολοκληρώσει τις ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης τετραετίας, να υπερασπιστεί και να διευρύνει τα συλλογικά συμφέροντα και δικαιώματα» εκφράζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Χαρίτσης ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι και θα παραμείνει κόμμα τις ριζοσπαστικής Αριστεράς» και τονίζει ότι η στροφή στη σοσιαλδημοκρατία δεν είναι η λύση για την περαιτέρω ενίσχυσή του.

«Το αντίθετο. Η στροφή της σοσιαλδημοκρατίας προς την Αριστερά, η ρήξη της με τον νεοφιλελευθερισμό και την οπισθοδρομική και μισαλλόδοξη δεξιά της ΝΔ είναι όρος για την πολιτική της επιβίωση (σ.σ. της σοσιαλδημοκρατίας)» προσθέτει.

Ακόμη, θεωρεί ότι ενόψει εκλογών, τα διλήμματα που προκύπτουν είναι «ξεκάθαρα», με πρώτο: «δίκαιη ανάπτυξη για την οποία παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ή επιστροφή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έφεραν τη χρεοκοπία, όπως διεκδικεί η ΝΔ».

Μάλιστα, χαρακτηρίζει «αναπόφευκτη» την πόλωση «με προγραμματικούς όρους».

Τέλος, σχετικά με τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Χαρίτσης σχολιάζει ότι επρόκειτο για μία συνεργασία «ειδικού σκοπού, βασισμένη σε μια ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία για την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, η οποία πέτυχε τον σκοπό της».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.