Quantcast
Κουμουτσάκος: Εκπτώσεις από τη ΝΔ δεν θα υπάρξουν - Τα "ναι σε όλα" του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν - enikonomia.gr
share

Κουμουτσάκος: Εκπτώσεις από τη ΝΔ δεν θα υπάρξουν – Τα “ναι σε όλα” του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν

δημοσιεύτηκε:

«Εκπτώσεις από τη ΝΔ δεν θα υπάρξουν. Τα “ναι σε όλα” του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν» δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ τονίζοντας ότι «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ε.Ε.» .

Για την καταψήφιση από τη ΝΔ του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο κ.Κουμουτσάκος σημειώνει: «Η ΝΔ είναι συνεπής στις θέσεις της. Υπήρξε πάντα υπέρ της σταθεροποιητικής αξίας της Συμμαχίας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε το ΝΑΤΟ “φονική μηχανή”. Έχει καθαρό δυτικό προσανατολισμό. Έχει όμως και την βεβαιότητα των πεποιθήσεών της».

Σχολιάζοντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ υπογραμμίζει ότι «ο διάλογος είναι επιβεβλημένος. Όμως πρέπει να είναι ουσιαστικός, παραγωγικός και προφανώς χωρίς εκπτώσεις στα συμφέροντα της χώρας». Για την επίσκεψη, ειδικότερα, του Αλέξη Τσίπρα στη Χάλκη, ο κ. Κουμουτσάκος υποστηρίζει ότι «οι συμβολισμοί άπτονται κυρίως του πεδίου της επικοινωνίας». Επιπλέον, τονίζει πως «το θέμα της Χάλκης δεν είναι διμερές ζήτημα, όπως θέλει να το παρουσιάσει η Άγκυρα, ούτε μπορεί να τίθεται σε βάση αμοιβαιότητας σχετιζόμενο με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Η επαναλειτουργία της Σχολής αποτελεί υποχρέωση της Τουρκία έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας».

Τέλος, αναφερόμενος στο χρόνο των εθνικών εκλογών ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει ότι «μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή» και ερωτηθείς εάν υπάρχουν ή δημιουργούνται δύο πόλοι στη ΝΔ, «οι Κεντροδεξιοί και οι Δεξιοί», σημειώνει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει απόλυτα σαφές ότι η ΝΔ απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.