Quantcast
Μητσοτάκης προς τραπεζίτες: Μειώστε το επιτόκιο για τους συνεπείς δανειολήπτες - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης προς τραπεζίτες: Μειώστε το επιτόκιο για τους συνεπείς δανειολήπτες

δημοσιεύτηκε:

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών και τους ζήτησε στην τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνειανα συμπεριλάβουν και συγκεκριμένα μέτρα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών.

Ο κ. Μητσοτάκης τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν αμέσως και τόνισε: «Γνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε στους εκπροσώπους των τραπεζών μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: Για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς η υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της ΝΔ ότι η λύση που θα επιλεγεί πρέπει να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Έλληνες, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

Καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης επιφυλάχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση μετείχαν οι Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), Χρήστος Μεγάλου (διευθ. σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (διευθ. σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), Βασίλης Ψάλτης (διευθ. σύμβουλος της Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (διευθ. σύμβουλος της Eurobank Ergasias), Θόδωρος Καλαντώνης (αν. διευθ. σύμβουλος της Eurobank Ergasias) και η Χαρούλα Απαλαγάκη (γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.