Quantcast
Παππάς στον Realfm 97,8: Η ΝΔ πρέπει να προσέξει τις επικοινωνιακές μπανανόφλουδες - enikonomia.gr
share

Παππάς στον Realfm 97,8: Η ΝΔ πρέπει να προσέξει τις επικοινωνιακές μπανανόφλουδες

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Καλούμε σε έναν προγραμματικό διάλογο, σε έναν διάλογο που μπορεί να παράξει πολιτικά αποτελέσματα. Με σκοπό τη συγκρότηση μετώπου και την ευρύτερη δυνατή συνεργασία. Αυτοί είναι οι σκοποί του διαλόγου. Αυτή τη στιγμή είναι ανέφικτο να συζητάμε για θέματα προεκλογικών συνεργασιών, αλλά νομίζω ένας προγραμματικός διάλογος των προοδευτικών δυνάμεων και των οργανωμένων κομμάτων θα μπορούσε να έχει μια ευτυχή τελική κατάληξη σε σχέση τις μετεκλογικές συνεργασίες. Υπάρχουν κομματικοί σχηματισμοί οι οποίοι ανταποκρίνονται στην πρόσκληση για διάλογο, χωρίς να προεξοφλεί κανείς τίποτα, προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου, συλλογικότητες και πολύς κόσμος του προοδευτικού φάσματος” ανέφερε.

Ερωτηθείς για την δήλωση του Νίκου Παπανδρέου στη Realnews ότι “Το εργοστάσιο έβγαλε μόνο έναν Ανδρέα” απάντησε “Δεν καταλαβαίνω το άγχος του κ. Παπανδρέου και ότι υπάρχει τέτοιου τύπου ζήτημα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια ηγετική προσωπικότητα, που έχει δείξει ότι όχι μόνο έχει τη δική του πορεία, πήρε ένα μικρό κόμμα και υπό την δική του ηγεσία έγινε κυβερνητικό κόμμα, έχει κερδίσει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και ένα δημοψήφισμα, θα κερδίσει και τις αναμετρήσεις, τις οποίες έχουμε μπροστά μας”.

“Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μια καταγεγραμμένη ιστορική συμβολή, ήταν ο ηγέτης, ο οποίος έβγαλε το άλλο μισό της ελληνικής κοινωνίας στο φως με την πολιτική αλλαγή που έγινε το 81, ήταν η πρώτη φορά που είχαμε μετά τον εμφύλιο μια κυβέρνηση, η οποία δεν προερχόταν από τα σπλάχνα της δεξιάς παράταξης, με την μικρή εξαίρεση τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου επειδή ήταν μικρή σε διάρκεια. Κατ’αναλογία, αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος, η ηγεσία που φέρνει την προοδευτική δημοκρατική παράταξη στη θέση της διακυβέρνησης για πολλά χρόνια. Τα περί πασοκοποίησης, επειδή τα ακούω και στον χώρο μας, δεν ήταν όλα κακά στη δομή και την λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Η μαζικότητά του δεν ήταν κάτι κακό, ήταν κάτι καλό. Το ΠΑΣΟΚ που έχασε και ποια είναι τα προβληματικά του στοιχεία ως προς τη συγκρότηση είναι κατ’αρχήν οι πολιτικές επιλογές που έγιναν από την περίοδο Σημίτη και μετά και δεύτερον ότι κατάντησε να αποτελεί μια συγκόλληση κλειστών συστημάτων εξουσίας. Αυτά τα λάθη πρέπει και εμείς να αποφύγουμε και να μην σταματήσουμε πάνω στα επίδικα της ιστορικής στιγμής να προσπαθούμε να διαμορφώνουμε μέτωπα” πρόσθεσε.

“Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο ΑΤ Ακροπόλεως το οποίο επί δικής τους διακυβέρνησης έκλεισε λόγω των αλλεπάλληλων επιθέσεων για κάποιο διάστημα. Άρα νομίζω πρέπει να προσέξει λίγο τις επικοινωνιακές μπανανόφλουδες, τις οποίες ακόμα κι όταν της βλέπει μπροστά της (σ.σ. η ΝΔ), συνεχίζει την πορεία της και τις πατάει” τόνισε.


“Αν υπάρχει κάποια έξαρση σε θέματα ανομίας, αυτή η έξαρση υπάρχει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με καταδίκη βουλευτή για μη καταβολή δεδουλευμένων και με την άθλια υπόθεση στήριξης του Ν. Γεωργιάδη”.

Μιλώντας για τα δίκτυα νέας γενιάς και τις δράσεις του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, ο Ν. Παππάς επισήμανε: «πριν από λίγες μέρες στις Βρυξέλλες συζήτησα με τις αρμόδιες Επιτρόπους Γκάμπριελ και Κρέτσου για τα σχέδια της Πολιτείας για την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων και τις επενδύσεις 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2022 για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών. Η Ελλάδα κάνει γοργά βήματα σε αυτό το πεδίο».

Ο κ. Παππάς, με αφορμή και τη χθεσινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα σε εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, σχολίασε: «’Αλλοι πρέπει να αναρωτηθούν για ποιον λόγο βλέπουν στελέχη τους να πηγαίνουν είτε προς τα δεξιά είτε προς τα αριστερά. Θα επιχειρήσουμε να πείσουμε όλους του ανθρώπους, ότι πρέπει να υπάρχει η συγκρότηση ενός μετώπου που θα εγγυηθεί την αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα». Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για τη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε: «Η κ. Γεννηματά αν βλέπει φαινόμενα τα οποία θα απεύχονταν για το κόμμα της, δηλαδή τη μετακίνηση στελεχών της, είναι επειδή ταυτίζει τη ρητορική της με τη ρητορική Μητσοτάκη».


«Χρειάζεται μια προσπάθεια στον πολιτικό διάλογο, η αντιπαράθεση να γεμίζει με προγραμματικές πτυχές που αγγίζουν τον κόσμο, όπως για παράδειγμα αν είναι ξεπερασμένο το 8ωρο ή αν έπρεπε να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός» συνέχισε ο κ. Παππάς, σημειώνοντας: «οι αντίπαλοί μας χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς και ύβρεις και καμία προγραμματική συζήτηση. Όσο περνάει ο καιρός, το κράμα δεξιάς και ακροδεξιάς που προκρίνει ο κ. Μητσοτάκης θεμελιώνεται σε πυλώνες πολιτικής που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως το ασφαλιστικό Πινοσέτ. Και αυτό δεν το αντέχουν οι προοδευτικοί άνθρωποι».

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.