Quantcast
Η ανάρτηση της Αχτσιόγλου για την ημέρα της γυναίκας - enikonomia.gr
share

Η ανάρτηση της Αχτσιόγλου για την ημέρα της γυναίκας

δημοσιεύτηκε:

Στην αναφορά της Emma Goldman για τα δικαιώματα της γυναίκας παρέπεμψε η υπουργός Εργασίας, ‘Εφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την παγκόσμια γιορτή της γυναίκας.

Συγκεκριμένα, η κ. Αχτσιόγλου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο facebook.


“Η ιστορία μας λέει ότι κάθε καταπιεσμένη τάξη κέρδισε την αληθινή απελευθέρωση από τα αφεντικά της μέσα από τις δικές της προσπάθειες. Είναι αναγκαίο η γυναίκα να πάρει αυτό το μάθημα, να συνειδητοποιήσει ότι η ελευθερία της θα φθάσει ως εκεί που φτάνει η δύναμή της για να πετύχει την ελευθερία της. Είναι, επομένως, πολύ σημαντικό γιʼ αυτήν να ξεκινήσει από την εσωτερική αναγέννησή της, νʼ απελευθερωθεί από το βάρος των προκαταλήψεων, των παραδόσεων και των εθίμων.

Η απαίτηση για ίσα δικαιώματα σε κάθε δραστηριότητα της ζωής είναι σωστή και δίκαιη, αλλά, τελικά, το πιο ζωτικής σημασίας δικαίωμα είναι το δικαίωμα να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Πράγματι, για να καταστεί η μερική χειραφέτηση πλήρης και αληθινή χειραφέτηση της γυναίκας, θα πρέπει αυτή να απαλλαχθεί από τη γελοία αντίληψη ότι το να αγαπιέσαι, να είσαι σύντροφος ή μητέρα, είναι συνώνυμο του να είσαι σκλάβος ή υποδεέστερος. Θα πρέπει να ξεφορτωθεί την παράλογη αντίληψη του δυϊσμού των φύλων ή αλλιώς του ότι ο άνδρας και η γυναίκα αντιπροσωπεύουν δύο ανταγωνιστικούς κόσμους.”

Emma Goldman


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.