Quantcast
Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θόλωσαν το μήνυμα που αυτή η Αναθεώρηση όφειλε να έχει - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θόλωσαν το μήνυμα που αυτή η Αναθεώρηση όφειλε να έχει – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με βολές κατά τουΠρωθυπουργού ξεκίνησε τηνομιλία της στη Βουλήη επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματάανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: “Σε κανονικές συνθήκες η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα έπρεπε να είναι μια κορυφαία θεσμική διαδικασία. Δυστυχώς όμως στη σημερινή Ελλάδα και η θεσμική σοβαρότητα σε μια τέτοια διαδικασία παραμένει ζητούμενο. Ιδιαίτερα σε αυτήν τη Βουλή με την ισχνή πλειοψηφία. Για άλλη μια φορά ο κ. Πρωθυπουργός επέλεξε να αποχωρήσει αφού είπε όσα είχε να μας πει, δεν ενδιαφέρεται να μείνει στην αίθουσα να ακούσει όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν τον αντέχει τον διάλογο, ιδιαίτερα μέσα εδώ όταν είμαστε όλοι μαζί. Συνήθως απευθύνεται σ’ εμένα όταν δεν είμαι παρούσα” είπε η κυρία Γεννηματά και συνέχισε:

“Δυστυχώς ήδη από την πρώτη συζήτηση έως και σήμερα παρακολουθήσαμε ένα κρυφτό ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, μικροκομματικά παιχνίδια πίσω από τις συνταγματικές διατάξεις, αυτή είναι η πραγματική ιστορία αυτής της πονεμένης Αναθεώρησης σε σκηνοθεσία και εκτέλεση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Με αυτήν τη φθηνή λογική προσεγγίζουν οι πρωταγωνιστές του ψεύτικου δικομματισμού το ιστορικό αυτό αναθεωρητικό εγχείρημα και έτσι οδηγούν για άλλη μια φορά τα πράγματα σε μια τεχνητή πόλωση κι έναν διχασμό. Συζητάμε σε μία παγερή ατμόσφαιρα χωρίς το κύρος και την αίγλη που πρέπουν στη Συνταγματική Αναθεώρηση και όλη η συζήτηση ίνεται ολοφάνερα με υστεροβουλία, με ψεύτικα διλήμματα και ιδεολογικές ακροβασίες. Ο κ. Τσίπρας δεν χρειάζεται να αντιδικεί διαρκώς με τον κύριο Μητσοτάκη και ν ψάχνει να βρει ψευτοδιλήμματα. Μοιάζουν τόσο πολύ η παλιά Δεξιά της ΝΔ με τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Ρητορικά έχουν μόνο αντιπαλότητα και συμφωνούν τόσο πολύ και συναντιούνται σε συντηρητικές πολιτικές. Θα μπορούσαν μια χαρά να συνεργαστούν την επόμενη ημέρα των εκλογών αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση για τον τόπο. Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αυτό είναι ολοφάνερο. Όχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι για τη χώρα, χρειάζονται άμεσα προοδευτικές λύσεις για να αφήσει οριστικά πίσω της η Ελλάδα την κρίση και τα μνημόνια ” επεσήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση η κυρία Γεννηματά είπε: ” Συμφωνήσαμε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα στα σημεία και την έκταση που του πρέπει. Επικεντρωμένο πρώτα απ’ όλα στον Έλληνα πολίτη” ενώ πρόσθεσε: ” ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θόλωσαν το μήνυμα που αυτή η Αναθεώρηση όφειλε να έχει”.

“Δεν μπορεί να υπάρχει εν λευκώ εντολή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην επιτρέψουμε να κόψουν και να ράψουν την Αναθεώρηση στα μέτρα τους” και ξεκαθάρισε πως “καμιά αναθεώρηση με 180 ψήφους”, ενώ σημείωσε ότι “έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα του ΠτΔ. Χρειαζόμαστε ένα πρόσωπο που θα μπορεί να ενώνει τον ελληνικό λαό”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.