Quantcast
Φωτάκης: Χτίζουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα - enikonomia.gr
share

Φωτάκης: Χτίζουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη χώρα

δημοσιεύτηκε:

Η Οικονομία της Γνώσης μπορεί να αποτελέσει ένα λαμπρό πεδίο ανάπτυξης για την Ελλάδα τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης επισημαίνοντας πως η χώρα διαθέτει πλέον ποιοτικές θέσεις εργασίας, ελκυστικά περιβάλλοντα και ευκαιρίες που εμπνέουν για επιστημονική έρευνα.

«Την περασμένη εβδομάδα προκηρύχθηκε και ο Β΄ Κύκλος του προγράμματος Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 250 εκ. ευρώ. Από τις δράσεις αυτές αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά 6.800 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας. Η έμφαση στη νέα προκήρυξη είναι στην ενίσχυση της στελέχωσης τμημάτων R&D καινοτόμων επιχειρήσεων και στην υλοποίηση έργων που συνδέονται με τεχνολογίες που αφορούν τη λεγόμενη 4η Βιομηχανική Επανάσταση» σημειώνει.

«Ακόμη μεγαλύτερη απλούστευση των διαδικασιών στην Έρευνα και στην αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων. Το εκκρεμές από μια θέση ασυδοσίας που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια έχει φτάσει, και ελέω Μνημονίων, σε μια συντηρητική, γραφειοκρατική προσέγγιση η οποία παίζει ανασταλτικό ρόλο. Στη μεταμνημονιακή εποχή με το τέλος της Επιτροπείας έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η γραφειοκρατία να προσαρμοστεί στην αναγκαία δυναμική της έρευνας» επισημαίνει ακόμη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.