Quantcast
Σταθάκης στον Realfm 97,8 για την προστασία της πρώτης κατοικίας: Υπάρχει διαφωνία αυτή τη στιγμή - Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί λύση - enikonomia.gr
share

Σταθάκης στον Realfm 97,8 για την προστασία της πρώτης κατοικίας: Υπάρχει διαφωνία αυτή τη στιγμή – Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί λύση

δημοσιεύτηκε:

“Προφανώς είναι αποφάσεις του Πρωθυπουργού αυτές, εκτιμώ όμως ότι η μόνη ισχυρή δέσμευση αυτή τη στιγμή είναι οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας και σε αυτό το μοτίβο θα παραμείνει νομίζω” δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρώτη κατοικία και τα κόκκινα δάνεια και τη διαφωνία Ντράγκι απάντησε “Το θετικό ήταν ότι από ελληνικής πλευράς είχαμε φτάσει σε μια συμφωνία όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αναφέρομαι στις τράπεζες και στην κυβέρνηση, και είχαν φτιάξει μια ευρεία συμφωνία. Υπάρχει λοιπόν διαφωνία αυτή τη στιγμή. Ας αφήσουμε λίγο χρόνο να συζητηθούν τα θέματα στο πλαίσιο του euroworking group και στο διάλογο που υπάρχει απευθείας. Ευελπιστούμε όλοι ότι θα βρεθεί λύση κάποιας μορφής που να ενσωματώνει τις επιφυλάξεις των δύο πλευρών”.

“Στο φυσικό αέριο υπάρχει μια εμφανής τάση ομαλότερης λειτουργίας της αγοράς. Στην ηλεκτρική ενέργεια παραμένει πολύ ισχυρή η θέση της ΔΕΗ, έχουν αναπτυχθεί και ιδιωτικές εταιρείες στην λιανική αγορά της ενέργειας, έχουν φτάσει στο 20%, εμείς προσδοκούμε να συνεχιστεί η τάση με μεγαλύτερη ένταση. Θέλουμε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και σε αυτόν τον τομέα γιατί θα είναι στο τέλος της ημέρας θετικό και για την ομαλότερη λειτουργία. Ευελπιστούμε και το θεωρούμε σημαντική μεταρρύθμιση, μόλις ενεργοποιηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας από τα τέλη του 2019, αυτό θα επιταχύνει την απελευθέρωση στην ηλεκτρική ενέργεια” τόνισε.


Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.