Quantcast
Καταγγελία - σοκ από τον Βρούτση: Έσβησαν από τα μητρώα δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους - enikonomia.gr
share

Καταγγελία – σοκ από τον Βρούτση: Έσβησαν από τα μητρώα δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους

δημοσιεύτηκε:

Σε μια δήλωση- βόμβα προχώρησε ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης. Μιλώντας στο Action 24 κατήγγειλε παρέμβαση στο ηλεκτρονικό μητρώο των συντάξεων με αποτέλεσμα να διαγραφούν χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Ο κ. Βρούτσης είπε χαρακτηριστικά ότι “δύο φορές, την περίοδο 2017 και 2018 χάθηκαν μετά από περίεργες “παρεμβάσεις” στους ηλεκτρονικούς κωδικούς του υπουργείου Εργασίας χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν φαίνονται πλέον στο μητρώο”.

Αυτό σημαίνει ότι “από τους εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες σύνταξη που περιμένουν να πάρουν αίτηση, δεκάδες χιλιάδες διαγράφηκαν και τώρα οι συνταξιούχοι πρέπει να ψάξουν αν υπάρχει αίτηση, ή αν κάποιος την αφαίρεσε για την σύνταξη τους. Αυτοί που ελέγχουν τα ηλεκτρονικά μητρώα πήραν κωδικούς από τους υπαλλήλους και υπεξαίρεσαν συνταξιούχους», τόνισε ο πρώην υπουργός και μάλιστα πρόσθεσε ότι “ελπίζω να μας ακούει κάποιος δικαστικός λειτουργός”.

Όταν ρωτήθηκε για το ποιος το έκανε αυτό, απάντησε “αυτού που ελέγχουν το σύστημα του ηλεκτρονικού μητρώου. Δεν θα πω ότι το έκανε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αλλά αυτή έχει ευθύνες”.

Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο έγινε κάτι τέτοιο, ο κ. Βρούτσης είπε ότι “έγινε για να φανεί πως το απόθεμα των συντάξεων είναι μικρό”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.