Quantcast
Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το "ριφιφί" στο Νομισματοκοπείο και το κλείσιμο των τραπεζών - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το “ριφιφί” στο Νομισματοκοπείο και το κλείσιμο των τραπεζών – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Εγώ ήμουν αυτός που έθεσε τέλος στη συζήτηση” δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, περιγράφοντας τι πραγματικά ήταν το “ριφιφί” στο Νομισματοκοπείο.

“Έμαθα από δικά μου κανάλια, όχι ελληνικά, από έξω, ότι υπήρχαν 17 δισ. στα χρηματοκιβώτια της Τράπεζας της Ελλάδας στην επαρχία. Αυτό το ανέφερα στον Πρωθυπουργό, σε μία άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου. Υπήρχαν φωνές και κάποιες απ’ αυτές προερχόταν και από τον Πρωθυπουργό, ότι έχουμε μεγάλη ανάγκη ρευστότητας και αυτά τα χρήματα πρέπει να τα πάρουμε. Εγώ με αυτό διαφώνησα. Αυτά δεν είναι δικά μας χρήματα, η Αριστερά δεν κάνει ριφιφί και δεν πρέπει να τα αγγίξουμε ποτέ”, είπε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και γραμματέας της “Μέρας25” μιλώντας στην εκπομπή BrainStorming του Action24 “.

«Και γυρνάω και λέω στον Πρωθυπουργό ότι ο μόνος τρόπος για να πάρεις αυτά τα χρήματα -δεν το προτείνω, δεν το θέλω, δεν το εισηγούμαι – είναι αν θες να πας στη δραχμή. Γιατί παίρνεις αυτά τα χρήματα, τους βάζεις μία στάμπα με ανεξίτηλο μελάνι, παύουν να είναι ευρώ και είναι σαν χαρτί για νέο νόμισμα. Μόνο σε περίπτωση που θες να πάμε σε δραχμή, θα πάρουμε αυτά τα χρήματα και τους το έκοψα εκεί πέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Η στάση μου ήταν συγκεκριμένη και τότε και σήμερα. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα έπρεπε να προτείνει grexit, να απειλήσει με Grexit, να παίξει με Grexit…Όσον αφορά αυτά τα 17 δισ. εγώ ήμουν αυτός που έθεσα τέλος στη συζήτηση σε όλη την κυβερνητική ομάδα. Είπα ότι δεν είναι δικά μας χρήματα, δεν έχουμε τη δικαίωμα να τα αγγίξουμε, εκτός αν θέλουμε να τα πάρουμε ως χαρτί», τόνισε.

Ο κ. Βαρουφάκης άφησε και αιχμές κατά του Γιάννη Δράγασακη για το κλείσιμο των τραπεζών. «Από τη μία μεριά στέλνεις τον ΥΠΟΙΚ σου, τόσο στον Ντράγκι όσο και στο Eurogroup,

και του λες ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα αποτροπής του κλεισίματος των τραπεζών και ταυτόχρονα στέλνεις πίσω από την πλάτη μου, μήνυμα μέσα από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, (Γιάννης Δραγασάκης) στον ίδιο τον κ. Ντράγκι: Μην ακούς τον Βαρουφάκη, δεν θα τον αφήσουμε να το κάνει. Είναι σαν να στείλεις τον Δαυίδ στο πεδίο της μάχης με τον Γολιάθ, και να του έχεις κλέψει τη σφεντόνα πριν μπει στο πεδίο μάχης»


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.