Quantcast
Τζουμάκας στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας δικαιούται μία δεύτερη τετραετία - Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάνε σπίτι τους - enikonomia.gr
share

Τζουμάκας στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας δικαιούται μία δεύτερη τετραετία – Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάνε σπίτι τους

δημοσιεύτηκε:

“Ο κόσμος είναι πικραμένος και απογοητευμένος γιατί δεν έχει αίσθηση όλων των πραγμάτων και τι δυσκολία θα περάσει η χώρα για να βγει από τη φτώχεια”, είπε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Γιατί εγώ έχω πει ότι μέχρι το 2035 είναι μακρύς ο δρόμος και χρειάζεται μία εθνική συζήτηση για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση, καμία ωραιοποίηση, τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα και τι ήταν αυτό που οδήγησε εδώ από το αίτιο, όχι πολιτικολογία. Γιατί για εμένα αυτό που οδήγησε εδώ ήταν η διάλυση της παραγωγικής βάσης και η φοροδιαφυγή, χώρα που δεν παράγει και δεν φορολογεί δεν μπορεί να πληρώσει ούτε χρέος, ούτε να αντιμετωπίσει το έλλειμμα. Το έλλειμμα και το χρέος είναι αποτέλεσμα, δεν είναι το αίτιο”, δήλωσε ο κ. Τζουμάκας και πρόσθεσε:

“Έχουμε μία μεγάλη προσπάθεια και για να γυρίσει ο ήλιος όπως θυμάστε από τα παλιά θέλει δουλειά και για μένα πρέπει αυτό να το ακούσει και να λάβει μέρος το 80% του ελληνικού λαού, που είναι προοδευτικοί, δημοκρατικοί άνθρωποι ανεξαρτήτως παρατάξεων, εκτός από τους φασίστες… Και εμείς σε αυτή τη λογική μπαίνουμε να δημιουργήσουμε μία προοδευτική συμμαχία, διότι είμαστε σε έναν ευρύτερο χώρο”.


“Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε σε μνημόνιο γιατί το έγκλημα το έκαναν οι πρώην ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ. Ο Τσίπρας διαχειρίστηκε το έγκλημα, δεν το διαχειρίστηκε όπως θα ήταν το καλύτερο αλλά οι δυνατότητες ήταν λίγες. Γιατί η εξουσία της διαχείρισης του εγκλήματος είναι στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες. Όποιος δεν τα αντιλαμβάνεται κάνει πως δεν καταλαβαίνει… Πρέπει να ενεργοποιηθούμε στον χώρο που ανήκει ο καθένας, εμείς είμαστε στον χώρο της Αριστεράς”

“Ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι προοδευτική συμμαχία, θα συγκροτηθεί μία συντονιστική ομάδα ηγετικών στελεχών, θα συγκροτηθεί ένας πολιτικός χώρος πάλι σε επίπεδο ίσως κεντρικής πολιτικής επιτροπής της συμμαχίας και θα δημιουργηθούν οργανώσεις, βάσεις εκεί που θα υπάρχουν συμπατριώτες, συμπολίτες που θα είναι στο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο και θέλουν πρώτον να μην έρθει τώρα ο κ. Μητσοτάκης, αρκετά ο παππούς, ο πατέρας, η αδελφή, ο θείος, ο ανιψιός, έλεος. Δεύτερον, να ηττηθεί ξανά αυτό το εναπομείναν πρώην ΠΑΣΟΚ μήπως και ορισμένοι εκεί καταλάβουν και γυρίσουν και κάνουν την αυτοκριτική τους και σιωπήσουν. Κάνουν μαθήματα αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της χώρας… Όλες οι χώρες είχαν και έλλειμμα και χρέος, εάν δεν ξεσπούσε η κρίση το 2008 ουδείς θα ασχολούνταν με την Ελλάδα. Την κρίση την προκάλεσαν οι χρηματιστές και οι τραπεζίτες από την Αμερική και μετά τη γενίκευσαν και οι ευρωπαϊκές χώρες γιατί ο λόγος ήταν ότι οι τράπεζες χρεοκόπησαν, και τώρα χρεοκοπημένες είναι, παριστάνουν ότι είναι τράπεζες γιατί είχαν ψεύτικο πλούτο”, σημείωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ανέφερε:

“Έγιναν συμμαχικές κυβερνήσεις όταν οι κυβερνήσεις δεν είχαν την πλειοψηφία στη Βουλή, αυτά είναι γνωστά από πάρα πολύ παλιά, από τη δεκαετία του ‘80, αλλιώς δεν θα πείραζε τους άλλους για να μη φύγει αυτή η κυβέρνηση να ξαναέρθουν τα παλιοτόμαρα. Στο ΠΑΣΟΚ από το 2010 άλλαξαν στρατόπεδο, είναι πρώην ΠΑΣΟΚ, τελειώσανε, έχουν περάσει στο δεξιό στρατόπεδο, έβλαψαν τη χώρα. Αυτά που έχασε η χώρα από το 2010 με το πρώην ΠΑΣΟΚ θα τα ανακτήσει μέχρι το 2035… Ο κ. Τσίπρας δικαιούται μία δεύτερη τετραετία γιατί χρειάζεται ομαλότητα. Στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάνε σπίτι τους, δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτό είναι πρώην ΠΑΣΟΚ, να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να πάνε σπίτι τους.”

Ακούστε το ηχητικό:


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.